Українців закликали не поширювати неперевірену інформацію і не дискутувати з кремлівськими інтернет-ботами

Українців закликали не поширювати неперевірену інформацію і не дискутувати з кремлівськими інтернет-ботами

5 Березня 2014
12381
5 Березня 2014
13:56

Українців закликали не поширювати неперевірену інформацію і не дискутувати з кремлівськими інтернет-ботами

12381
Українців закликали не поширювати неперевірену інформацію і не дискутувати з кремлівськими інтернет-ботами
Українців закликали не поширювати неперевірену інформацію і не дискутувати з кремлівськими інтернет-ботами

Виконавчий директор Української асоціації інтернет-реклами Андрій Заблоцький закликав користувачів інтернету не поширювати неперевірену інформацію, не вступати в дискусію з проплаченими кремлівськими пропагандистськими інтернет-ботами і максимально поширювати на Захід правдиву інформацію про події в Україні. Про це він сказав на прес-конференції на тему: «Україна у стані інформаційної війни: маніпуляції і викривлення інформації російськими ЗМІ», що відбулася 4 березня в «Укрінформі».

 

За його словами, інтернет-спільнота схвалює звернення руху «Стоп цензурі!».

 

«Це одна з найбільших антиукраїнських  пропагандистських компаній. Досвід наших противників зріс, вони працюють дуже якісно. Ми звертаємося до користувачів інтернету, бути дуже обережними з інформацією, з новинами. Тому що - це те середовище, де набагато складніше впроваджувати параметри журналістської етики. Тому що інтернет використовується ще й як джерело фейкових (неправдивих) новин, як джерело викривлення інформації, яка потім поширюється іншими медіа. Відео, яке викладається в інтернет, може бути перекручене, і викладене в такому порядку, що дозволяє маніпулювати свідомістю. Ми підтверджуємо дуже велику активність кремлівсько-пропагандистської машини, яка зараз буде ще більше розкручуватися. Буде ще складніше протидіяти, тому ми закликаємо нашу спільноту мобілізуватися. В Україні немає міністерства пропаганди, немає інформаційної політики і дуже давно її не було. Важливо коли Україна сформулює свою національну інформаційну політику, але зараз її ще немає. Тому ми закликаємо долучитися до роботи в інтернеті з нерозповсюдження викривлених новин. Ми щиро радимо і просимо всіх користувачів інтернету перевіряти новини, які вони читають, перед тим, як їх поширювати», - сказав він.

 

Андрій Заблоцький також звернув увагу, яким чином працюють інтернет-боти. «Це проплачені коментатори, яким за кожний їх коментар платять кошти. Тому я щиро раджу не реагувати на відверто провокаційні коментарі. Якщо ви маєте власну думку, то просто напишіть її окремо, а не у відповідь на чийсь коментар, не реагуйте на провокаційні заклики, не вступайте в дискусію. Просто зрозумійте, що кожна ваша відповідь на провокаційні заклики ніяк не змінює думку вашого опонента, але лише добавляє йому грошей на рахунок», - запевнив він.

 

Виконавчий директор Української асоціації інтернет-реклами попросив всіх користувачів мережі «ВКонтакте», оскільки Росія здебільшого користується цією мережею, спокійно і виважено поширювати інформацію про Майдан і події в Україні. Також попросив інтернет-спільноту максимально поширювати інформацію на Заході про наше бачення ситуації.

 

«Власне у нас є дуже великі викривлення в інформаційному полі. Так сталося історично, що російська мова створила у нас з росіянами єдине інформаційне поле, але українці на цьому полі менш активні, ніж пересічні росіяни. Я кажу про той новий штиб журналістів, який створився з розвитком соціальних мереж. Прошу вас стати більш активними, більше писати, формулювати свою позицію, і якщо маєте можливість іноземними мовами, то поширюйте цю інформацію серед своїх друзів, таким чином ми зможемо створити адекватне інформаційне поле про ті події, що відбуваються в Україні», - сказав він.

 

Андрій Заблоцький також порадив познайомитися зі статтями в інтернеті про те, як відрізнити фейкові новини від реальних. І попросив зберігати холодну голову, читаючи і поширюючи інформацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12381
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду