Влада Криму погрожує вимкнути загальнонаціональні телеканали

Влада Криму погрожує вимкнути загальнонаціональні телеканали

4 Березня 2014
11491
4 Березня 2014
11:36

Влада Криму погрожує вимкнути загальнонаціональні телеканали

11491
Влада Криму погрожує вимкнути загальнонаціональні телеканали
Влада Криму погрожує вимкнути загальнонаціональні телеканали

Вчора, 3 березня, Рада міністрів Криму пригрозила відключити ряд українських телеканалів через їх «однобоке» висвітлення ситуації в республіці. Про це повідомляє  «Интерфакс-Россия» з посиланням на офіційну заяву Ради міністрів Криму.

 

У заяві влада Криму відзначає, що багато українських каналів пускають в ефір «свідомо помилкову інформацію» і дають тільки одну точку зору про ситуацію в республіці, не висвітлюючи позицію кримчан і кримської влади.

 

«На сьогоднішній день багато ЗМІ, що мовлять на території України, виявилися втягнутими в інформаційну війну, спрямовану на досягнення двох цілей: поширення паніки серед населення Криму і нав'язування жителям України невірного уявлення про ситуацію, що склалася в суспільно-політичному житті республіки» , - йдеться в заяві Ради.

 

Влада республіки звинувачує українські ЗМІ в тому, що вони порушують «основоположні принципи свободи слова та об'єктивної журналістики» і спеціально «створюють ілюзію військового втручання».

 

«У разі , якщо негативна інформаційна кампанія не припиниться , влада Криму буде змушена перекрити потоки брехливої та необ'єктивної інформації, щоб уберегти населення від її негативного впливу», - йдеться у заяві Ради міністрів.

 

Як писала «Детектор медіа», 3 березня «Чорноморська ТРК» була вимкнена з ефіру. Мовлення було припинено на всій території Кримського півострова за рішенням республіканського телерадіопередавального центру.

 

Нагадаємо, 3 березня керівники українських медіагруп звернулися з відкритим листом до керівників російських загальнонаціональних каналів із закликом бути об'єктивними. Лист до Костянтина Ернста («Первый канал»), Олега Добродєєва (ВДТРК) і Володимира Кулістікова (НТВ) підписали Ганна Безлюдна (Inter Media Group), Володимир Бородянський (StarLightMedia), Федір Огарков («Медіа Група Україна») і Олександр Ткаченко («1+1 медіа»). Того ж дня очільники російських телеканалів у відповідь на звернення керівників українських звернулися до колег з аналогічним закликом.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11491
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Йолка
3706 дн. тому
ХВАТИТ ВРАТЬ! досить брехати! stop lying! 停止说谎 aufhören zu lügen! dejar de mentir! nolite mentiri! С esser de mentir!
Шаман
3707 дн. тому
Черноморка как вещала, так и вещает. хватит брехать.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду