detector.media
04.03.2014 11:36
Влада Криму погрожує вимкнути загальнонаціональні телеканали
Влада Криму погрожує вимкнути загальнонаціональні телеканали

Вчора, 3 березня, Рада міністрів Криму пригрозила відключити ряд українських телеканалів через їх «однобоке» висвітлення ситуації в республіці. Про це повідомляє  «Интерфакс-Россия» з посиланням на офіційну заяву Ради міністрів Криму.

 

У заяві влада Криму відзначає, що багато українських каналів пускають в ефір «свідомо помилкову інформацію» і дають тільки одну точку зору про ситуацію в республіці, не висвітлюючи позицію кримчан і кримської влади.

 

«На сьогоднішній день багато ЗМІ, що мовлять на території України, виявилися втягнутими в інформаційну війну, спрямовану на досягнення двох цілей: поширення паніки серед населення Криму і нав'язування жителям України невірного уявлення про ситуацію, що склалася в суспільно-політичному житті республіки» , - йдеться в заяві Ради.

 

Влада республіки звинувачує українські ЗМІ в тому, що вони порушують «основоположні принципи свободи слова та об'єктивної журналістики» і спеціально «створюють ілюзію військового втручання».

 

«У разі , якщо негативна інформаційна кампанія не припиниться , влада Криму буде змушена перекрити потоки брехливої та необ'єктивної інформації, щоб уберегти населення від її негативного впливу», - йдеться у заяві Ради міністрів.

 

Як писала «Детектор медіа», 3 березня «Чорноморська ТРК» була вимкнена з ефіру. Мовлення було припинено на всій території Кримського півострова за рішенням республіканського телерадіопередавального центру.

 

Нагадаємо, 3 березня керівники українських медіагруп звернулися з відкритим листом до керівників російських загальнонаціональних каналів із закликом бути об'єктивними. Лист до Костянтина Ернста («Первый канал»), Олега Добродєєва (ВДТРК) і Володимира Кулістікова (НТВ) підписали Ганна Безлюдна (Inter Media Group), Володимир Бородянський (StarLightMedia), Федір Огарков («Медіа Група Україна») і Олександр Ткаченко («1+1 медіа»). Того ж дня очільники російських телеканалів у відповідь на звернення керівників українських звернулися до колег з аналогічним закликом.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY