МРГ обіцяє розглянути всі факти нападів на журналістів під час євромайданів

1 Грудня 2013
13795
1 Грудня 2013
13:58

МРГ обіцяє розглянути всі факти нападів на журналістів під час євромайданів

13795
МРГ обіцяє розглянути всі факти нападів на журналістів під час євромайданів

Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів розгляне всі факти нападів на журналістів під час громадянських акцій у Києві. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

 

Учасники групи також вимагатимуть від правоохоронних органів знайти та покарати винних у перешкоджанні професійній діяльності журналістів.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», під час євромайданів лише у Києві нападів зазнали журналісти, оператори та фотокореспонденти. Так, кореспондентів Hromadske.tv жорстоко побила група невідомих осіб, знімальну групу 5-го каналу закидали камінням і палками в Маріїнському парку, а фотокореспонденту Reuters Глібу Гаранічу бійці «Беркута» розбили голову.

 

Нагадаємо, про ці та інші випадки перешкоджання роботі журналістів представники оргкомітету київського євромайдану доповіли чільникам дипломатичних місій країн Євросоюзу, США та інших держав. 

 

Раніше напади на журналістів в Україні засудила представник ОБСЄ зі свободи медіа Дуня Міятович. Зокрема, вона акцентувала на побитті журналістів Hromadske.tv Дмитра Гнапа і Якова Любчича 29 листопада в Києві, а також другий за останні кілька днів напад на головного редактора житомирської газети «20 хвилин» Влада Пучича, що стався 28 листопада. 

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду