detector.media
01.12.2013 13:58
МРГ обіцяє розглянути всі факти нападів на журналістів під час євромайданів

Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів розгляне всі факти нападів на журналістів під час громадянських акцій у Києві. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

 

Учасники групи також вимагатимуть від правоохоронних органів знайти та покарати винних у перешкоджанні професійній діяльності журналістів.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», під час євромайданів лише у Києві нападів зазнали журналісти, оператори та фотокореспонденти. Так, кореспондентів Hromadske.tv жорстоко побила група невідомих осіб, знімальну групу 5-го каналу закидали камінням і палками в Маріїнському парку, а фотокореспонденту Reuters Глібу Гаранічу бійці «Беркута» розбили голову.

 

Нагадаємо, про ці та інші випадки перешкоджання роботі журналістів представники оргкомітету київського євромайдану доповіли чільникам дипломатичних місій країн Євросоюзу, США та інших держав. 

 

Раніше напади на журналістів в Україні засудила представник ОБСЄ зі свободи медіа Дуня Міятович. Зокрема, вона акцентувала на побитті журналістів Hromadske.tv Дмитра Гнапа і Якова Любчича 29 листопада в Києві, а також другий за останні кілька днів напад на головного редактора житомирської газети «20 хвилин» Влада Пучича, що стався 28 листопада. 

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY