В Києві відкривається ХІ Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров»

В Києві відкривається ХІ Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров»

11 Жовтня 2013
17302
11 Жовтня 2013
11:47

В Києві відкривається ХІ Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров»

17302
В Києві відкривається ХІ Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров»
В Києві відкривається ХІ Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров»

З 11 по 14 жовтня у Києві відбудеться ХІ Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров», присвячений святкуванню 1025-річчя Хрещення Русі. Головними інформаційними партнерами фестивалю виступають телекомпанія «Ера» та «Радіо-Ера ФМ».  Про це повідомляє прес-служба мовників.

 

Голова журі цьогорічного фестивалю «Покров» - голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф.

 

До конкурсної програми увійшла 61 стрічка у номінаціях ігрового, документального, короткометражного та анімаційного кіно, створені за останні два роки в різних країнах світу. Переможці будуть відзначені цінними подарунками та грошовими преміями. Також ХІ «Покров» оголосить переможців конкурсу сценаріїв, який вперше проводився цього року. Найкращі сценаристи отримають головний та спеціальний призи. В планах організаторів - зйомки фільму за найкращим сценарієм.

 

В рамках фестивалю буде проведено круглий стіл на тему «Як створювати короткометражне кіно». Також планується провести низку творчих зустрічей з відомими акторами та режисерами - учасниками «Покрова». Серед гостей фестивалю очікуються Джаба Руадзе та Заза Мерабішвілі (режисери фільму «Ікона»), Анатолій Пашинін та Нато Гагнідзе (актори, що зіграли у фільмі «Ікона»), Наталя Назарова (режисер та сценарист фільму «Дочка»), Володимир Мішуков (актор фільму «Дочка»), Єкатерина Гусєва, Олексій Шевченков, Олександр Яцко, Володимир Гостюхін, Віталій Безруков, Андрій Самінін (актори фільму «Лука») та інші.

 

Вперше буде організовано пряму онлайн-трансляцію фільмів-конкурсантів на спеціальному сайті «Покрова».  За уподобану стрічку можна буде проголосувати в соціальних мережах. Такі новації дозволять глядачам, у тому числі й інвалідам, стати активними учасниками кінофоруму.

 

Урочисте відкриття ХІ Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров» відбудеться 11 жовтня в Національній опері України. Ведучі церемонії - Тетяна Терехова та Андрій Малахов. Тут відбудеться світова прем»єра повнометражного художнього фільму «Лука» (режисер - Олександр Пархоменко) про православного єпископа та видатного хірурга Владику Луку (Войно-Ясенецького).

 

Відеоверсія урочистої церемонії відкриття фестивалю транслюватиметься 14 жовтня в ефірі Першого національного телеканалу та телекомпанії «Ера». Початок - о 22.00.

 

Покази конкурсних фільмів відбуватимуться в Будинку кіно 12, 13 та 14 жовтня. Традиційно вхід вільний.

 

Церемонія закриття фестивалю та нагородження переможців пройде в Будинку кіно 14 жовтня, початок 18.00. Фільм-закриття «Дочка» (режисер Наталья Назарова).

 

Подробиці та акредитація на сайті фестивалю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду