У Данії вчинено замах на карикатуриста, що зображував Мухаммеда. Є поранені й жертва

14 Лютого 2015
3982
14 Лютого 2015
21:46

У Данії вчинено замах на карикатуриста, що зображував Мухаммеда. Є поранені й жертва

3982
У Данії вчинено замах на карикатуриста, що зображував Мухаммеда. Є поранені й жертва

У Копенгагені (Данія) невідомі відкрили стрілянину під час зустрічі зі шведським художником Ларсом Вілксом, відомим своїми карикатурами на пророка Мухаммеда. Про це з посиланням на дані ЗМІ повідомляє «Україньска правда».

 

Один з глядачів, який  був присутній на зустрічі, помер від отриманих вогнепальних поранень. Поранення отримали троє поліцейських.

Очевидці припускають, що стріляли саме у Вілкса, проте його охоронцям вдалося вчасно зорієнтуватися і вберегти його від куль.

 

Особи нападників, які одягнули під час замаху маски, поки не встановлені,  їм вдалося втекти з місця події на автомобілі Volskwagen Polo c данськими номерами. Машину вже оголошено в розшук.

 

Уряд Франції вже засудив напад у Копенгагені. В адміністрації президента країни заявили про те, що найближчим часом в столицю Данії вирушить міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв.

 

Зустріч у Копенгагені була присвячена дебатам на тему свободи слова у мистецтві в нинішньому світі. Її учасники збиралися обговорити нещодавній напад на карикатуристів Charlie Hebdo.

 

У дебатах, крім Вілкса, мали брати участь і представники журналу Jyllands Posten, що отримав скандальну популярність після публікації карикатур на пророка Мухаммеда кілька років тому.

 

Якнагадує УП, Вілкс намагався влаштувати виставку карикатур на пророка Мухаммеда у Швеції у 2007 році, проте організатори воліли видалити картини до початку протестів. Одна з газет погодилася опублікувати карикатури, що викликало лють мусульманських громад Швеції. З того часу Вілкс живе під охороною поліції.

 

Терористична організація «Ісламська держава» винесла художнику смертний вирок. «Аль-Каїда» включила Вілкса в список «головних ворогів ісламу» поряд з автором «Сатанинських віршів» Салманом Рушді, а також журналістами Jyllands Posten.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду