Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 березня 2024 року

4 Березня 2024
520
4 Березня 2024
12:15

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 березня 2024 року

520
Удар дрона по багатоповерхівці в Одесі, ситуація на українсько-польському кордоні, послання Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «1+1», «FreeДом» 

У блоці ICTV/СТБ начальниця пресцентру Сил оборони України «Південь» Наталя Гуменюк говорила про влучання ворожого дрону в багатоповерхівку в Одесі, внаслідок чого зруйновано половину під'їзду, 18 квартир.  

Ситуацію на українсько-польському кордоні обговорювали аналітик Центру досліджень продовольства і землекористування КШЕ Павло Мартишев та голова центру політичних студій «Доктрина» Ярослав Божко. На думку Павла Мартишева, блокування кордону — питання більш політичне, ніж економічне. Ярослав Божко висловив припущення, що польський уряд солідарний із протестувальниками. Блокується також польсько-німецький і польсько-литовський кордони, тож варто шукати європейський контекст і розв'язання проблеми. 

Російський політолог Дмитро Орєшкін та колишній радник постійного представництва РФ при ООН Борис Бондарєв говорили про смерть Олексія Навального та похорон, який відбувся 1 березня в Москві «за прискореною процедурою». Режим тримається на штиках, зазначив Орєшкін. Європейський парламент ухвалив у зв'язку зі смертю Навального резолюцію, згідно з якою Путін має відповісти за вбивство опозиціонера у колонії. Але реально притягти Путіна до відповідальності практично неможливо, наголосили російські коментатори.   

У блоці «1+1» про похорон Навального говорив російський соціолог Ігор Яковенко. За його словами, раніше спільноти противників війни і прихильників Навального не завжди збігалися, але в день прощання з Навальним це сталося. Все більше людей розуміють, що шлях до змін в Росії лежить через перемогу України у війні. 

Політичний коментатор Володимир Фесенко назвав послання Путіна до Федеральних зборів найбільш беззмістовним за 20 років. «Що відрізняє це послання від попередніх — в залі більше мундирів, а це потенційний ризик для Путіна, варто лише згадати Пригожина», — зауважив Фесенко.  

Про хід рятувально-пошукових робіт на місці влучання ворожого дрону в багатоповерхівку в Одесі говорив речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук. На той час було відомо про загибель однієї дитини. 

Колишній заступник міністра економіки Польщі Пьотр Кульпа назвав ситуацію на кордоні України з Польщею не українсько-польським конфліктом, а зіткненням двох систем — крупних агрохолдингів в Україні і маленьких фермерських господарств у Польщі. Українці і поляки не зможуть вирішити цей конфлікт, його треба вирішувати на рівні Євросоюзу, вважає Кульпа. 

У блоці каналу «FreeДом» професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг відзначив, що підтримка України була першою темою зустрічі президента США Джо Байдена з прем'єркою Італії Джорджею Мелоні. Італія — важлива країна для США, тим більше що зараз Італія головує у Великій сімці. Байден періодично проводить зустрічі з лідерами країн-союзників, скоро прийматиме президента і прем'єра Польщі Анджея Дуду і Дональда Туска. Координація зусиль союзників важлива, наголосив гість. 

Російський воєнний експерт Ян Матвєєв зазначив, що у справі розвитку ракетних технологій Росія — один із лідерів. Інша справа — виробництво, постановка на бойове чергування, це значно довше і складніше. Якщо почнеться ядерна війна, матиме значення кількість боєголовок, сказав Матвєєв. В основних гравців на цій арені їх дуже багато, кілька російських не матимуть особливого впливу на ситуацію. Більшу роль гратиме ППО, в якій Росія суттєво відстає, тож ядерна війна, скільки б Путін нею не залякував нею світ, йому самому не принесе нічого втішного.       

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
520
Теги:
Читайте також
11.03.2024 09:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
448
08.03.2024 11:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
300
07.03.2024 11:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
Тетяна Шаміна
«Детектор медіа»
210
06.03.2024 20:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
526
06.03.2024 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
227
27.02.2024 16:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
429
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду