Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 лютого 2024 року

28 Лютого 2024
516
28 Лютого 2024
17:20

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 лютого 2024 року

516
Підсумки пресконференції Зеленського, розстріли українських військовополонених, День опору окупації Криму, російська технологія «Майдан-3».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці «1+1» радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський підбивав підсумки пресконференції президента Володимира Зеленського, яка відбулася напередодні. За словами Веселовського, відповіді Президента доводили, що ми усвідомлюємо, в якому складному становищі перебуваємо, знаємо, як з цього становища виходити. Відповів Зеленський і на невпевненість Заходу, вважає Веселовський. «Добре, що озвучили втрати», — зазначив гість. На його думку, говорити про майданчики для перемовин з Росією немає сенсу, бо «в нас немає співрозмовника, в нас є ворог, в якого одна вимога — знищення України».    

Аналітик Центру досліджень ГО «Детектор медіа» Єгор Брайлян коментував рішення уряду Великої Британії скасувати практику видачі так званих «золотих віз» інвестора громадянам Росії. За словами гостя, внаслідок започаткованої в 2008 році задля притоку інвестицій з Росії та Китаю видачі «золотих віз» Велика Британія перетворилася на місце відмивання грошей, вкрадених у простих росіян. Єгор Брайлян також зауважив, що Лондон ще не ухвалив законодавство про заморожування активів Росії на її території. 

Авіаційний експерт Костянтин Криволап говорив про збиття ще одного російського літака А-50: заяви ворога, мовляв, самі збили, — маячня, технічно це зробити дуже складно, хіба що йшлося б про диверсію.      

Головна редакторка порталу «After Еmpire» Ольга Курносова доволі емоційно прокоментувала передвиборчі ролики Путіна, які нібито свідчать про його гарну фізичну форму: «Путін 24 роки при владі, є дорослі росіяни, які іншого керівника країни не знали, а він все щось демонструє, доводить… Навіщо таку хрінь показувати?» Також Ольга Курносова спрогнозувала, що російська влада знущатиметься з рідних Олексія Навального і шантажуватиме їх, вимагаючи зробити похорон закритим. Водночас матір Навального «витримує шантаж і не ламається», відзначила Курносова. Про те, що влада боїться, що на похорон Навального прийде багато людей, і готується вживати заходів, Ольга Курносова говорила і в наступному блоці.

Експерт Аналітичного центру «Об'єднана Україна» Ігор Петренко говорив про російську технологію «Майдан-3». За висловом Петренка, росіяни, почавши цю тему давно, зараз шерять її на інші країни. «Учора на пресконференції Президент чітко сказав: згідно даних соцопитувань, громадяни вважають, що він має лишатися на період воєнного стану, а тоді вже вибори, з боку партнерів з цього приводу теж жодних питань», — сказав Петренко. На його думку, найближчим часом питання легітимності влади в Україні не стоятиме, але Росія намагатиметься розхитувати ситуацію.  

У блоці каналу «Інтер» виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко говорив про розстріл росіянами групи українських військовополонених біля Бахмуту, а також про інші подібні випадки, яких останнім часом побільшало. Міжнародна система не має інструментів впливу, щоб змусити державу, яка здійснює такі страхітливі злочини, дотримуватися прописаних у конвенціях норм цивілізованого поводження з військовополоненими, зазначив Павліченко. 

Фінансист Сергій Фурса зазначив, що протести фермерів зараз відбуваються не лише на кордонах з Україною, але й по всій Європі. «Коли фермери протестують, влада ніколи не реагує», — констатував він.   

Голова правління Кримськотатарського ресурсного центру і член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв розповів, що впродовж десяти років окупації Криму російська окупаційна влада робила все, щоб вичавити з півострова тих, хто за Україну, і залякувати та переслідувати тих, хто все ще лишається. А адвокатів, які захищають людей, що зазнають переслідувань, позбавляють ліцензій.  

У блоці каналу «FreeДом» ведучі Лейла Мамедова і Юрій Кулініч провели до Дня опору окупації Криму спецетер, серед гостей якого були голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, речник Воєнно-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук, воєнний аналітик  Іван Ступак. За словами зокрема Ступака, про деокупацію півострова наразі говорити зарано: «Ми ще дуже далеко». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
516
Теги:
Читайте також
27.02.2024 16:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
466
25.02.2024 12:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
422
24.02.2024 12:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
293
23.02.2024 12:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
359
22.02.2024 12:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
299
21.02.2024 15:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду