Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 грудня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 грудня 2023 року

26 Грудня 2023
558
26 Грудня 2023
17:26

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 грудня 2023 року

558
Ситуація під Бахмутом, блокада на кордоні з Польщею, розширення списку іноагентів у Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 грудня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» директор енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимир Омельченко констатував, що майже всі європейські країни відмовилися від російського газу. З «Газпромом» співробітничають Угорщина, частково Словаччина та Австрія. «Українські експерти давно говорили європейцям, що російський газ — це сир в мишоловці, що треба диверсифікувати, однак у Європі не вірили, сміялися», — розповів гість. За його словами, Азербайджан може замістити і вже заміщає російський газ на європейському ринку. 

На думку воєнного аналітика Олексія Гетьмана, якщо союзники безперебійно постачатимуть Україні зброю, наступного року, влітку, наші Збройні сили матимуть шанси на успіх: «Швидше за все, на південному напрямку, можливо, навіть вдасться зайти в Крим». Однак, якщо боєприпасів не вистачатиме, війна затягуватиметься, вважає Гетьман.  

Блогер російського телеграм-каналу «Можем объяснить» Ілля Давлятчин коментував внесення телеграм-каналу разом із виданням «Верстка» до списку іноагентів. Раніше телеграм-канали до цього списку не потрапляли, зазначив Давлятчин. На його думку, це робиться зокрема й для того, щоб авдиторія менше довіряла таким джерелам інформації. У наступному блоці Давлятчин, знову з’явившись в етері, привітав «усіх, хто святкує», із католицьким Різдвом. Ведучі подякували, однак не зауважили, що в Україні цього дня святкують не лише католики.

Був також повтор щотижневого традиційного підсумкового інтерв’ю з Михайлом Подоляком.

У блоці ICTV/СТБ заступник командира штурмового батальйона 5-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Олексій Тарасенко розповів, що ситуація на Бахмутському напрямку лишається складною, водночас активність ворога зменшилася, лінія фронту дещо стабілізувалася, наразі тривають артобстріли й позиційні бої. 

Віцепрезидент Асоціації міжнародних перевізників Володимир Балін спрогнозував, що ситуація на контрольно-пропускному пункті «Медика - Шегині», попри його розблокування, до нового року лишатиметься напруженою. На інших пропускних пунктах ситуація, за словами гостя, ускладнилася, вони майже повністю заблоковані. 

Представлений як президент «Маріупольського телебачення» Микола Осиченко розповів про «ялинку», яку окупанти встановили біля руїн драмтеатру, а також про те, що багато містян, повіривши в російську пропаганду, вже звинувачують у руйнуванні й бомбардуванні Маріуполя Україну. Водночас за нинішніх «господарників» в місті, якщо вдарять морози, трапиться комунальний колапс через зношеність електро- і опалювальних мереж, спрогнозував Осиченко.

Лідер міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников скептично відгукнувся про журналістку Катерину Дунцову, чиїй ініціативній групі з висування в президенти Росії днями російська ЦВК відмовила в реєстрації. За словами Сидельникова, в Дунцової немає політичного минулого, а створення нею власного руху в країні, де винищена вся опозиція, виглядає підозріло й може бути зрежисовано Кремлем. Сидельников запропонував поспостерігати, чи втримається Дунцова в інформаційному полі. Він також висловив незгоду з тими, хто закликає не ігнорувати вибори. «Кожен, хто візьме участь у цих виборах, прийде на виборчі дільниці, легітимізуватиме владу Путіна, — заявив Сидельников, — тобто стане поплічником путінського режиму».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
558
Теги:
Читайте також
31.12.2023 18:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
568
30.12.2023 18:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
581
30.12.2023 17:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
728
29.12.2023 16:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
471
29.12.2023 11:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
660
28.12.2023 17:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду