Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 травня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 травня 2023 року

27 Травня 2023
1225
27 Травня 2023
23:17

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 травня 2023 року

1225
Бєлгородський рейд, День незалежності Грузії, ймовірність провокації загарбників на ЗАЕС.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У ранковому блоці «1+1» воєнний коментатор Дмитро Снегирьов пояснив, чому російськими військами досі керують командири з поганою репутацією, як генерал Лапін: «лавка запасних» коротка, доводиться користуватися тими, хто є.

Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповідав, що народ Ірану чудово усвідомлює, що влада їхньої країни є союзником Росії, позаяк має доступ до альтернативних джерел інформації, зокрема Telegram-каналів.

За словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, приблизно раз на півроку окупанти влаштовують показове «віджимання» об'єктів нерухомості у Криму, які належать представникам «ворожих» країн.

На думку політичного коментатора Олександра Морозова, події в Бєлгородській області дали зрозуміти: війна може вестися на території Росії, Кремль не здатен якісно реагувати на подібній події, адже сам розмив поняття власного кордону.

Незалежний журналіст Костянтин Скоркін пояснив, чому Кремль крізь пальці дивиться на радикалів, які його нібито критикують: у Москві цю критику вважають прийнятним способом суспільства «спустити пару» після невдач на полі бою.

У блоці каналу «Інтер» воєнний оглядач Владислав Селезньов назвав останні заяви американських воєнних чиновників щодо здатності України деокупувати всі свої території «руйнуванням скепсису щодо майбутньої підтримки України».

Заступник постійного представника президента у Криму Денис Чистіков повідомив, що окупанти вивозять з півострова членів своїх родин, а також будь-які матеріали, які можуть бути використані проти них на трибуналі після деокупації Криму.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» очільник Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко констатував, що сильні країни завжди хочуть бути на боці переможця, а питання перемоги України визначене, тому лунають все сміливіші заяви.

Політолог Гела Васадзе у День незалежності Грузії погодився з тезою, що через 32 роки Сакартвело знову доводиться відстоювати свою незалежність від Москви. Він також оцінив рівень підтримки українців у Грузії як ледь не співставний із високим рівнем підтримки українців у Литві.

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик вважав дуже важливим той факт, що мирна угода між Вірменією та Азербайджаном щодо Нагірного Карабаху регулюється й модерується не Кремлем, як того хотілося б Путіну, а Європейським Союзом.

Білоруський політик Валерій Мацкевич переконував, що білоруський та російський диктатори жити не можуть одне без одного, але при цьому «на дух одне одного не переносять». Він також зазначив, що Лукашенко панічно боїться контрнаступу українських військ, говорячи про нього у медіа частіше, аніж на будь-яку іншу тему.

А білоруський аналітик Олександр Алесін прокоментував інформацію щодо провокації, яку росіяни можуть готувати на Запорізькій АЕС: на його думку, вона малоймовірна, бо Кремль досі наївно сподівається продовжити окупацію українських земель.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1225
Теги:
Читайте також
04.06.2023 00:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 243
02.06.2023 23:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 257
01.06.2023 12:25
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
967
01.06.2023 11:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
551
23.05.2023 12:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
892
22.05.2023 11:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 141
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду