Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 травня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 травня 2023 року

26 Травня 2023
1112
26 Травня 2023
18:52

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 травня 2023 року

1112
Ситуація на Бахмутському напрямку, події в Бєлгородській області, неминучість смути в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ 

У блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Валерій Рябих підбивав підсумки засідання Ради оборони країн Європейського Союзу у Брюсселі, де йшлося про військову допомогу Україні, зокрема навчання українських пілотів на винищувачах F-16.  

Народний депутат України Олег Дунда (фракція «Слуга народу») зазначив, що події в Бєлгородській області дуже важливі, адже війна прийшла в домівки росіян не з телевізорів, а безпосередньо. 

Російський опозиціонер Ігор Яковенко коментував заяви створеного одним із найвідоміших російських терористів Гіркіним (Стрєлковим) «Клубу розсерджених патріотів». За словами Яковенка, це турбоімперці, тобто крайні імперці, серед яких є відверті нацисти, багато колишніх співробітників ФСБ. «Вони критикують Путіна за те, що він недостатній імперець і фашист, досі не взяв Київ, Варшаву…» — зазначив Яковенко, додавши, що «Клуб розсерджених патріотів» і Пригожин — дві бандитські організації, які претендують на один шматок російського політичного поля. Ігор Яковенко також коментував операцію «Руського добровольчого корпусу» і легіону «Свобода Росії» в Бєлгородській області: на його думку, вона показала, що у Росії немає кордонів. Держава, яка напала на сусідню країну, не в змозі подбати про безпеку власних громадян. 

Адвокат Брюссельської колегії адвокатів Володимир Лінкаутан в інтерв'ю спецкореспонденту каналу «FreeДом» Віталію Сизову розповів, як в Європі відбувається заморожування російських активів.   

У блоці каналу «Інтер» колишній секретар Польщі в Парламентській асамблеї НАТО і урядовець Пьотр Кульпа в контексті візиту голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука до Польщі говорив про гарантії безпеки для України. На думку гостя, на поведінку Росії може впливати лише присутність союзників, тобто членство в НАТО, водночас навряд чи липневий саміт НАТО у Вільнюсі стане в цьому плані вирішальним. 

«Залізна завіса в Росії стає все більш залізною», — так прокоментував ухвалений Думою закон, який дозволяє вилучати у мобілізованих закордонні паспорти, російський соціолог Ігор Ейдман. З приводу заклику міністра оборони України Олексія Резнікова до башкирів не брати участі у війні проти України, адже Башкортостан — один із лідерів за кількістю втрат, Ейдман зауважив, що в Росії є народи, які зазнали ще більших втрат, зокрема буряти. У Бурятії відсоток втрат настільки великий, що антивоєнні активісти вже кажуть про депопуляцію бурятського народу внаслідок цієї війни. Схожа ситуація у Туві. За словами Ейдмана, поразка російської військової машини у війні проти України стане поштовхом до чергової смути, якої Росії не уникнути.

Офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан в інтерв'ю з циклу «На грані» говорила про допомогу Сполучених Штатів Україні, ставлення до війни простих американців, перспективи реформування ООН.  

У блоці каналу ICTV/СТБ речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що інтенсивність боїв на Бахмутському напрямку зменшилася, на флангах триває поступове просування наших захисників.

Воєнний експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак розповів про велику роль сучасних винищувачів у архітектурі безпеки. 

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов говорив про реакцію Путіна на події в Бєлгородській області — точніше, відсутність реакції. 

Посол МЗС України з особливих доручень Олександр Щерба, коментуючи ставлення африканських країн до війни Росії проти України, висловив подив, що «антиімперіалісти, якими є африканські країни, в цій імперіалістичній війні підтримують імперіаліста, а не колишню колонію». Олександр Щерба й фахівець з Африки Максим Матусевич також коментували наміри лідерів шести африканських країн у червні відвідати Київ і Москву, щоб запропонувати власний «мирний план». 

Аліпат Султанбегова, російська активістка, яка виїхала з країни після порушення проти неї справи за покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку 24 лютого цього року, розповіла свою історію, а також про антивоєнний рух у Росії та те, що загрожує росіянам, які виступають проти війни.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1112
Теги:
Читайте також
01.06.2023 12:25
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
872
01.06.2023 11:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
497
23.05.2023 12:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
834
22.05.2023 11:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 092
21.05.2023 13:55
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 290
20.05.2023 22:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду