Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 травня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 травня 2023 року

27 Травня 2023
1183
27 Травня 2023
22:55

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 травня 2023 року

1183
Удар по російському кораблю «Іван Хурс», інтерв'ю Пригожина.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос коментував другий тур президентських виборів у Туреччині, запланований на 28 травня. Нинішній очільник держави Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в разі перемоги не накладатиме санкції на Росію, чи вплине це на підсумки голосування? Семиволос вважає, що до певної міри вплине, але Ердоган і раніше не збирався цього робити. Його головний ворог — турецька економіка, йому доведеться вести непростий діалог із Заходом, може постраждати турецький ринок. 

Правозахисник Павло Лисянський розповідав, як росіяни беруть у заручники цивільних і затягують обміни полоненими, адже отримують за це заохочення від начальства. 

Білоруський громадський діяч Сергій Бульба коментував підписання міністрами оборони Росії й Білорусі документу про розміщення в Білорусі російської тактичної ядерної зброї. На думку гостя, Лукашенкові це дає надію втримати владу, адже він боїться, що Україна, зачистивши свою територію, почне зачищати Білорусь.  

Журналіст Роман Цимбалюк назвав інтерв'ю Пригожина пропагандисту Долгову політичним маніфестом, який містить сигнали й Заходу, й Україні. Пригожин першим сказав, що вторгнення в Україну було помилкою, відзначив Цимбалюк.  

У блоці каналу «Інтер» сходознавиця Наталя Бутирська говорила про значення особистих відвідин Президентом Зеленським саміту G7 в Японії, адже там відбулося багато важливих двосторонніх зустрічей.

Російська опозиціонерка Ельвіра Віхарєва розповіла про погіршення свого здоров'я внаслідок ймовірного отруєння — засобу, який російська влада вже далеко не вперше обирає для розправи зі своїми опонентами. Ельвіра Віхарєва також пояснила, чому не виїхала з Росії і лишається в Москві: «Ані помирати, ані здаватися я не збираюсь».   

У блоці каналу «FreeДом» екскерівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж коментував пошкодження морським дроном російського розвідкорабля «Іван Хурс». Особливістю цього корабля є потужна система електронного стеження, наведення ракет та боротьби з українськими дронами. Він фактично був «очами» російського Чорноморського флоту. Удар по чутливих системах перетворює корабель на недієздатну істоту, резюмував Маломуж.

Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов і експерт-міжнародник Євген Добряк говорили про те, чому Іран допомагає Росії. За словами Данилова, більшість іранців засуджують участь Ірану у війні проти України на боці Росії. Вони можуть бути різної думки щодо причин початку війни, але дуже чутливі до страждань мирних людей. Однак влада Ірану постачає Росії зброю, сподіваючись мати з цього зиск. На думку Євгена Добряка, тільки зміна влади може повернути Іран у цивілізоване річище. 

Колишній співробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов теж коментував резонансне інтерв'ю Пригожина, який, за висловом гостя, поводився під час інтерв'ю як кандидат у президенти Росії. Жирнов також наголосив, що в російському законодавстві немає поняття «приватна військова компанія». ПВК — поза законом, тому те, що створив й очолив Пригожина, є бандою. Чому ж тоді в Росії зараз створюються інші ПВК? А тому, вважає гість, що всі розуміють: Путін визнанням так званих «ДНР/ЛНР» запустив процес розпаду Росії, сам Путін скоро опиниться «нє у дєл», тобто наближається смута, в часи якої треба встигнути урвати свій шматок.       

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1183
Теги:
Читайте також
02.06.2023 23:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 207
01.06.2023 12:25
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
899
01.06.2023 11:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
512
23.05.2023 12:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
854
22.05.2023 11:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 109
21.05.2023 13:55
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 319
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду