Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 травня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 травня 2023 року

24 Травня 2023
901
24 Травня 2023
11:39

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 травня 2023 року

901
Ситуація в Бахмуті, підсумки саміту G7, відновлення авіасполучення між Росією і Грузією, події в Бєлгородській області.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний оглядач Денис Попович коментував заяви Пригожина про нібито захоплення Бахмута q наміри «вагнерівців» 25 травня вийти з міста. За словами Поповича, конфлікт між Пригожиним, який користується популярністю серед пересічних росіян, і російським Міноборони загострюється: «Кремль виростив Голема, з яким змушений буде рахуватися».

Минув рік, як загарбники окупували Маріуполь. На думку депутата Маріупольської міської ради Дмитра Забавіна, з яким ведучі обговорювали цю тему, коли окупанти тікатимуть, вони знищуватимуть місто вдруге. 

Голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський коментував новий пакет санкцій ЄС, зорієнтований передусім на боротьбу з обходом Росією уже запроваджених щодо неї обмежень. За словами гостя, санкції щодо компаній і осіб, які допомагають Росії, запроваджені в понад 120 країнах і юрисдикціях. 

Грузинський політолог Гела Васадзе припустив, що Росія, відновлюючи авіасполучення з Грузією, переслідувала три мети. По-перше, показати, що може мати гарні стосунки з країною, з якою вчинила майже так само, як і з Україною. По-друге, домогтися, щоб на всіх українських каналах говорили, що Грузія зрадила Україну, і цієї мети Росія досягла, вважає Васадзе. По-третє, стати на заваді вступу Грузії до ЄС. Гість також зауважив, що летіти прямим рейсом із Грузії до Росії коштує дорожче, ніж через Єреван. 

Експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов підбивав підсумки саміту G7 у Хіросімі. Для України, на думку Попова, головними здобутками є створення авіаційної коаліції й відображення в резолюції саміту української формули миру.      

У блоці каналу «Інтер» підсумки саміту G7 підбивав політичний коментатор Володимир Фесенко. Він зокрема відзначив, що Велика сімка не відкинула мирні ініціативи Китаю. Нехай краще Китай буде в ролі миротворця, ніж воєнного союзника Росії, зазначив Фесенко.   

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий говорив про ситуацію в Бахмуті, а воєнний експерт Олексій Гетьман — про новий пакет військової допомоги від США на суму до 375 мільйонів доларів. 

Із колишнім Уповноваженим Президента України з прав дитини, нині виконавчим директором організації «Врятуємо Україну» Миколою Кулебою ведучі говорили про створення в Україні порталу «Діти війни» для пошуку і порятунку викрадених Росією дітей, а також книгу, яка містить історії шести тисяч депортованих маленьких українців. За словами гостя, він із колегами щойно зустрів дванадцятьох дітей, яких вдалося розшукати і повернути в Україну. На думку Миколи Кулеби, авторитетні міжнародні організації мусять не лише висловлювати занепокоєння з приводу масового викрадення росіянами українських дітей, але й робити все можливе задля повернення тисяч маленьких заручників Росії на Батьківщину. 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» виконавчий директор фонду «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва» Петро Бурковський і авіаційний експерт Костянтин Криволап обговорювали перспективи надання Україні винищувачів F-16.

Народний депутат України (фракція «Слуга народу») Єгор Чернєв коментував визнання Парламентською Асамблеєю НАТО злочинів Росії в Україні геноцидом. 

Російський адвокат Олексій Барановський та колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов говорили про події в Бєлгородській області, де, за численними повідомленнями, «Руський добровольчий корпус» і легіон «Свобода Росії», які воюють на боці України, проводять операцію зі звільнення російських населених пунктів від кремлівської влади. За словами Пономарьова, цього дня ідея Росії, вільної від Путіна, вперше набула свою територію. Подія історична, навіть якщо це надбання потім буде втрачено. Однак режим можна змінити лише в столиці, тому війна, наголосив Пономарьов, в будь-якому випадку закінчиться не в Україні, а в Москві.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
901
Теги:
Читайте також
23.05.2023 12:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
834
22.05.2023 11:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 092
21.05.2023 13:55
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 290
20.05.2023 22:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 144
19.05.2023 11:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
838
17.05.2023 14:31
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду