Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 січня 2023 року

29 Січня 2023
1106
29 Січня 2023
11:31

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1106
День пам’яті жертв Голокосту, роль Пригожина у Росії та свавілля кадировців у російській армії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Про Голокост та його сприйняття у світі говорили з головою Українського інституту національної пам’яті Антоном Дробовичем. Він сказав, що не всі держави та народи засвоїли уроки Голокосту та усвідомили усю жахливість його наслідків. Зокрема росіяни зараз влаштовують геноцид українського народу й зокрема вбивають тих, кому вдалось пережити Голокост та ув’язнення у нацистських концтаборах. Антон Дробович також коментував тему Голокосту в етері слота телеканалів ICTV та СТБ  марафону «Єдині новини #UAРазом».

Російський політолог Аббас Галлямов у блоці телеканалу іномовлення говорив про постать Євгена Пригожина та його роль у російській політиці. Гість розповів, що в першу чергу Пригожин необхідний Путіну для того, щоб виправляти допущені російськими військовими помилки. Зокрема, восени 2022 року Путін розчарувався в армії та сподівався, що Пригожин врятує ситуацію для Росії у війні в Україні. Проте вже у грудні зрозумів, що Пригожин також ні на що не здатен, тож почав ігнорувати його думку. Більше про людей, які стверджують, що мають таємне знання про думки та хвороби Путіна, читайте в нашому матеріалі.

Також у блоці телеканалу іномовлення повторили включення російської політичної аналітикині Ольги Курносової, яке було в етері 24 січня. Вона розповідала про мобілізацію росіян та видачу повісток на робочих місцях. За її словами, усі росіяни, які відмовляються від повісток, втрачають роботу. Тому реальну можливість відмовитись мають лише ті, хто не боїться втратити робоче місце.

Пізніше, цього дня, Курносова також долучалась до гостьової студії «1+1». З нею говорили про російські інформаційно-психологічні спецоперації і про те, як Путін назвав війну війною, а не «спеціальною військовою операцією».

Про кадировців та їхнє свавілля у російській армії говорили з головою Кабінету Міністрів Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмедом Закаєвим. Він сказав, що кадировці не воюють на передовій, оскільки Путін і Кадиров бережуть ресурс чеченської армії на випадок заворушень у Росії та Чечні. А ще кадировці нібито ґвалтують військових, яких мобілізували на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей України.

З російським політичним експертом Михайлом Шейтельманом у гостьовій студії «1+1» говорили про використання російської культури для поширення російської пропаганди. Зокрема, прикладом такої пропаганди став новий фільм «Чебурашка». Розмова з Шейтельманом тривала понад десять хвилин.

Перебудову у російській армії та зміну її планів обговорили з російським воєнним аналітиком Яном Матвєєвим. Він розповів, що, аналізуючи російську армію, варто пам’ятати, що генерали нічим не відрізняються від чиновників, лише крадуть, користуючись іншими схемами. Тому чекати високих компетенцій від військового керівництва — наївно. Через це не важливо, хто конкретно буде командувати армією — Суровікін чи Герасимов, оскільки жодне призначення не може розв’язати проблем армії окупантів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1106
Теги:
Читайте також
30.01.2023 22:31
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
967
29.01.2023 23:06
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 054
27.01.2023 21:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 213
26.01.2023 23:06
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 071
25.01.2023 16:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
810
24.01.2023 21:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
835
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду