У Криму окупаційна влада повернула в своє управління приватну «Крымскую газету»

У Криму окупаційна влада повернула в своє управління приватну «Крымскую газету»

28 Жовтня 2014
4750
28 Жовтня 2014
13:54

У Криму окупаційна влада повернула в своє управління приватну «Крымскую газету»

4750
У Криму окупаційна влада повернула в своє управління приватну «Крымскую газету»
У Криму окупаційна влада повернула в своє управління приватну «Крымскую газету»

Окупаційна влада Криму перетворила приватне щоденне друковане видання «Крымская газета», яка виходить у Сімферополі (Крим), на свій офіційний рупор. Газета в нинішньому році відзначає 80-річчя, повідомляє видання «Крым.Реалии».

 

Так звана «Рада міністрів» окупованого Криму постановила створити державну казенну установу «Редакція «Крымская газета»» для випуску однієї з найстаріших газет регіону. Таке рішення прийнято 28 жовтня на виїзному засіданні кримського «уряду» в Ялті.

 

«"Крымская газета", на жаль, так вийшло свого часу, була виведена зі сфери державного управління. Ми неодноразово отримували приписи прокуратури, що нам потрібно мати офіційний друкований орган. Може виникнути проблема потім з застосуванням актів, які були прийняті Радою міністрів, тому що відсутня процедура їх офіційного опублікування. Власного кажучи, в цих цілях ми і розробили проект постанови про створення державної казенної установи», - пояснив на засіданні так званий «віце-прем'єр» Криму Дмитро Полонський.

 

Зі свого боку самопроголошений «прем'єр-міністр» Криму Сергій Аксьонов підкреслив, що потрібно скоординувати роботу редакцій видання «Крымская газета»»  та видання «Держради» «Крымские известия», щоб державні ЗМІ «не перетиналися», а кількість виходів видань було регламентовано.

 

Нагадаємо, у 2012 році Сергій Тихий, який раніше був шеф-редактором «Газеты по-киевски», став головним редактором видання «Крымская газета». За словами пана Тихого, «власниками газети є люди, які раніше працювали в цьому виданні». «Крымская газета» станом на 2012 рік - приватне російськомовне видання, що існує з 1934 року, розповсюджується в Криму.

 

Сергій Тихий залишив посаду головного редактора цього видання у березні поточного року. Він став позаштатним радником голови КМДА.

 

За свою історію газета декілька разів змінювала назву: «Всесоюзная здравница», «Курортные известия», Сталинское знамя», «Курортная газета», «Советский Крым», «Курортный Крым», «Крымская газета». «З 1 листопада 2011 року редакція газети знаходиться в Сімферополі, над її випуском працює понад 20 осіб», - йдеться на сайті видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4750
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду