У найбільших містах України пройде фестиваль «Нове британське кіно-2014»

У найбільших містах України пройде фестиваль «Нове британське кіно-2014»

24 Жовтня 2014
5952
24 Жовтня 2014
16:38

У найбільших містах України пройде фестиваль «Нове британське кіно-2014»

5952
У найбільших містах України пройде фестиваль «Нове британське кіно-2014»
У найбільших містах України пройде фестиваль «Нове британське кіно-2014»

Цього року фестиваль «Нове британське кіно-2014» пройде з 13 по 20 листопада. Про це повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік».

 

Організатори Британська Рада та «Артхаус Трафік» зазначають, що формували програму фестивалю «з яскравих дебютних робіт, переможців міжнародних фестивалів, фільмів про і для дітей, а також добірки найкращих короткометражок за версією британського кіноінституту BAFTA-2014».

 

Представляють нове британське кіно наступні роботи:

 

- Байопік «Джимі Хендрікс», режисером якого виступив Джон Рідлей («12 років рабства»), а головну роль виконав соліст Out Kast Андре Бенджамін, оповідає про один рік з життя Хендрікса (1966-67), за який він пройшов шлях від невідомого гітариста нью-йоркського клубу до зірки лондонської музичної сцени. Це історія вразливого молодого артиста, якому судилося стати рок-легендою.

 

- Автором комедії «Френк» є ірландський режисер Ленні Абрахамсон. У цій стрічці йдеться про музиканта-початківця Джона, який опинився у компанії авангардного поп-гурту. На чолі компанії загадковий та таємничий Френк (Майкл Фассбендер), що постійно ховається за великою маскою та його дивакувата напарниця Клара (Меггі Джілленхол).

 

- Дебютна робота режисера Хонга Кхау «Ритмічно наспівуючи» перемогла на фестивалі Sundance у номінації «Найкраща операторська робот». Це історія про раптову смерть Кая, яка стала потрясінням для його матері та бойфренда Річарда. Двоє чужих людей несподівано одне для одного зближуються та розділяють свою втрату та біль, згадуючи чоловіка, якого обоє міцно любили.

 

- Добірка з восьми фільмів-номінантів на премію британського кіноінституті BAFTA «Британія. Коротко. 2014», які пройшли суворий відбір, та відображають актуальні настрої британських молодих режисерів.

 

Про інші фільми програми організатори поінформують додатково.

 

Фільми демонструватимуться англійською мовою.

 

15 та 16 листопада у Києві до безкоштовних показів дитячої кінопрограми з розважальними та освітніми заходами зможуть долучитися діти разом із батьками.

 

Фільмом закриття фестивалю буде стрічка «Історія про дітей та кіно» британського документаліста Марка Казінса, що досліджує тему дитинства у світовому кінематографі.

 

У Києві познайомитися із зазначеними стрічками можна буде у кінотеатрі «Київ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5952
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду