Міжнародне журі «Молодості» очолить французька акторка Флоранс Дарель

Міжнародне журі «Молодості» очолить французька акторка Флоранс Дарель

24 Жовтня 2014
6440
24 Жовтня 2014
15:16

Міжнародне журі «Молодості» очолить французька акторка Флоранс Дарель

6440
Міжнародне журі «Молодості» очолить французька акторка Флоранс Дарель
Міжнародне журі «Молодості» очолить французька акторка Флоранс Дарель

Главою Міжнародного журі 44-го кінофестивалю «Молодість» буде французька акторка Флоранс Дарель. Про це повідомляється на сайті кінофестивалю.

 

Пані Дарель понад 20 років працює в кіно, театрі та на телебаченні. Знімалася у стрічках таких кінорежисерів, як Ерік Ромер, Джанні Амеліо, Жак Ріветт, Жозе Даян, Дідьє ле Пешор, Клод Беррі та інші. В 1991 році була номінована на національну премію «Сезар» за фільм «Уранус» в категорії «Надія французького кіно».

 

Французька акторка Флоранс Дарель

 

Як писала «Детектор медіа», до складу Мінародного журі увійшли швейцарський незалежний сценарист і режисер Пітер Луїзі, володар Гран-прі «Молодості-2013» й британський режисер Ґабріель Ґоше. Україну представлятиме порожній стілець для ув'язненого у Росії режисера Олега Сенцова. Таким чином фестиваль, слідом за іншими поважними кінофорумами висловив підтримку режисерові, заарештованому російською ФСБ 10 травня у Криму за звинуваченням у підготовці терактів. Також Міжнародне журі представлятиме вітчизняний актор і кінорежисер, член Національної спілки кінематографістів України Анатолій Матешко.

 

Також прес-служба «Молодості» повідомила про склад журі Fipresci, Екуменічного журі та суддів міжнародного конкурсу «Молодість - дітям».

 

Журі міжнародної федерації кінопреси представлятимуть Януш Ґазда (Польща), Ґаетано Д'еліа (Італія) , Наталія Мусієнко (Україна).

 

До складу Екуменічного журі увійшли Кипріан Чоп (Польща), Ольга Волинець (Україна) та Радован Голуб (Чехія).

 

Фільми міжнародного конкурсу «Молодість - дітям» оцінюватимуть: Анна Новікова (Україна, 12 років), Варвара Лущик (Україна, 13 років), Максим Апанасенко (Україна, 13 років), Дар'я Сіфер (Україна, 13 років), Домінік Чапліц (Швейцарія, 13 років), Фаб'єн Чапліц (Швейцарія, 13 років).

 

Цього року «Молодість» пройде 44-й раз з 25 жовтня по 2 листопада. Особливістю кінофоруму стануть покази нового російське кіно, що, за задумом організаторів, мають «підтвердити існування іншої Росії». 

 

«Молодість» - єдиний кінофестиваль в Україні, що з 1991 року входить до рейтингів Міжнародної асоціації кіно продюсерів FIAPF. За концепцією, кінофорум є платформою для представлення найсвіжішої та найактуальнішої кінопродукції та відтворює найгучніші події сучасного кінопроцесу - як мейнстрімні так і експериментальні. Головне завдання фестивалю - сприяння розвитку молодого професійного кіно. Конкурсна програма представляє професійні та аматорські фільми дебютантів. Головні секції - студентський, перший короткометражний (ігровий, анімаційний, документальний) та перший повнометражний ігровий фільм.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6440
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду