Сайт Президента України щоденно піддається потужним кібератакам - Шимків

Сайт Президента України щоденно піддається потужним кібератакам - Шимків

17 Жовтня 2014
7520
17 Жовтня 2014
16:05

Сайт Президента України щоденно піддається потужним кібератакам - Шимків

7520
Сайт Президента України щоденно піддається потужним кібератакам - Шимків
Сайт Президента України щоденно піддається потужним кібератакам - Шимків

Заступника глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків заявляє, що сайт Президента України постійно зазнає потужних DDoS-атак. Про це він повідомив в інтерв'ю інтернет-виданню «Українські новини».

 

Журналісти видання зауважили, що сайт президента останнім часом працює із перебоями. У відповідь Дмитро Шимків повідомив, що кібератаки на сайт глави держави здійснюються щоденно.

 

«По-перше, ми постійно перебуваємо під атаками. Щотижня я отримую звіт від Державної служби спецзв'язку про кібератаки, постійно йде відображення атак. Але не будемо ж ми кожен день публікувати повідомлення про те, що нас атакують. Ну, атакують, служби працюють, відображають атаки, кожен день практично. Є звіти і графіки, на яких відображається ступінь атак і коли це переходить певний поріг - підключаються вже фахівці іншого рівня», - сказав пан Шимків.

 

Водночас заступник глави Адміністрації президента заявив, що коло фахівців, що працюють із сайтом, обмежене. «Про зауваження до роботи сайту ми знаємо і враховуємо. Але я також повинен сказати, що не так багато у нас людей, які залучені на підтримку і розробку систем. Їх мало», - сказав Дмитро Шимків.

 

Нагадаємо, 30 липня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язок) заявила, що відновлення роботи сайту Президента України проводиться фахівцями служби за спеціальним алгоритмом, і дістатися до серверів хакери не здатні.

 

29 липня, сайт Президента України Петра Порошенка протягом кількох годин був підданий потужній DDoS-атаці. Прес-служба глави держави змушена була розсилати інформацію через інформагентства. Прес-секретар глави держави Святослав Цеголко поінформував, що фактом атаки надзвичайно швидко зацікавились у Росії. «Звертає на себе увагу цікавий факт: не минуло й двох хвилин після початку атаки, як за коментарями звернулися дві інформаційні агенції: ИТАР-ТАСС та РИА Новости», - написав Святослав Цеголко. Станом на 30 липня сайт глави держави відновив свою роботу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7520
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду