detector.media
17.10.2014 16:05
Сайт Президента України щоденно піддається потужним кібератакам - Шимків
Сайт Президента України щоденно піддається потужним кібератакам - Шимків

Заступника глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків заявляє, що сайт Президента України постійно зазнає потужних DDoS-атак. Про це він повідомив в інтерв'ю інтернет-виданню «Українські новини».

 

Журналісти видання зауважили, що сайт президента останнім часом працює із перебоями. У відповідь Дмитро Шимків повідомив, що кібератаки на сайт глави держави здійснюються щоденно.

 

«По-перше, ми постійно перебуваємо під атаками. Щотижня я отримую звіт від Державної служби спецзв'язку про кібератаки, постійно йде відображення атак. Але не будемо ж ми кожен день публікувати повідомлення про те, що нас атакують. Ну, атакують, служби працюють, відображають атаки, кожен день практично. Є звіти і графіки, на яких відображається ступінь атак і коли це переходить певний поріг - підключаються вже фахівці іншого рівня», - сказав пан Шимків.

 

Водночас заступник глави Адміністрації президента заявив, що коло фахівців, що працюють із сайтом, обмежене. «Про зауваження до роботи сайту ми знаємо і враховуємо. Але я також повинен сказати, що не так багато у нас людей, які залучені на підтримку і розробку систем. Їх мало», - сказав Дмитро Шимків.

 

Нагадаємо, 30 липня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язок) заявила, що відновлення роботи сайту Президента України проводиться фахівцями служби за спеціальним алгоритмом, і дістатися до серверів хакери не здатні.

 

29 липня, сайт Президента України Петра Порошенка протягом кількох годин був підданий потужній DDoS-атаці. Прес-служба глави держави змушена була розсилати інформацію через інформагентства. Прес-секретар глави держави Святослав Цеголко поінформував, що фактом атаки надзвичайно швидко зацікавились у Росії. «Звертає на себе увагу цікавий факт: не минуло й двох хвилин після початку атаки, як за коментарями звернулися дві інформаційні агенції: ИТАР-ТАСС та РИА Новости», - написав Святослав Цеголко. Станом на 30 липня сайт глави держави відновив свою роботу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY