До складу міжнародного журі кінофестивалю «Молодість» увійшли Луїзі, Ґоше, Сенцов і Матешко

До складу міжнародного журі кінофестивалю «Молодість» увійшли Луїзі, Ґоше, Сенцов і Матешко

17 Жовтня 2014
6150
17 Жовтня 2014
14:24

До складу міжнародного журі кінофестивалю «Молодість» увійшли Луїзі, Ґоше, Сенцов і Матешко

6150
До складу міжнародного журі кінофестивалю «Молодість» увійшли Луїзі, Ґоше, Сенцов і Матешко
До складу міжнародного журі кінофестивалю «Молодість» увійшли Луїзі, Ґоше, Сенцов і Матешко

Організатори «Молодості» визначаються зі складом журі міжнародних програм 44-го кінофестивалю. Про це йшлося йшлося на прес-конференції за участі генерального директора кінофестивалю «Молодість» Андрія Халпахчі, прес-секретаря Марії Глазунової та Володимира Клименка, голови правління «Укрімбанку», що виступив спонсором міжнародної програми фестивалю.

 

До складу Міжнародного журі увійде швейцарський незалежний сценарист і режисер Пітер Луїзі, володар Гран-прі «Молодості-2013», британський режисер Ґабріель Ґоше. Україну представлятиме порожній стілець для ув'язненого у Росії режисера Олега Сенцова. Таким чином фестиваль, слідом за іншими поважними кінофорумами висловив підтримку режисерові, заарештованому російською ФСБ 10 травня у Криму за звинуваченням у підготовці терактів. Також Міжнародне журі представлятиме вітчизняний актор і кінорежисер, член Національної спілки кінематографістів України Анатолій Матешко.

 

Генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі оголосив склад кількох жюрі кінофоруму

 

До складу журі конкурсної програми фільмів на ЛГБТ-тематику Sunny Bunny увійшли українська право захисниця й активістка, голова громадської організації «Інсайт» Олена Шевченко, російський дистрибутор та програмний директор міжнародного кінофестивалю молодого європейського кіно Voices Роман Дорофеєв. Очолить журі Sunny Bunny програмний координатор секції «Панорама» на Міжнародному кінофестивалі у Бердіні та нагороди TEDDY Queer Film Awards на «Берлінале» Мікаель Штютц.

 

Екуменічне журі представлятимуть Кипріан Чоп, Ольга Волинець та Радован Голуб.

 

Імена ще кількох членів журі організатори «Молодості» обіцяють оголосити незабаром.

 

Цього року «Молодість» пройде 44-й раз з 25 жовтня по 2 листопада. Особливістю кінофоруму стануть покази нового російське кіно, що, за задумом організаторів, мають «підтвердити існування іншої Росії». 

 

«Молодість» - єдиний кінофестиваль в Україні, що з 1991 року входить до рейтингів Міжнародної асоціації кіно продюсерів FIAPF. За концепцією, кінофорум є платформою для представлення найсвіжішої та найактуальнішої кінопродукції та відтворює найгучніші події сучасного кінопроцесу - як мейнстрімні так і експериментальні. Головне завдання фестивалю - сприяння розвитку молодого професійного кіно. Конкурсна програма представляє професійні та аматорські фільми дебютантів. Головні секції - студентський, перший короткометражний (ігровий, анімаційний, документальний) та перший повнометражний ігровий фільм.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://molodist.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду