Генпрокуратура Росії заблокувала інтернет-видання «Дорожній контроль» через звинувачення в екстремізмі

Генпрокуратура Росії заблокувала інтернет-видання «Дорожній контроль» через звинувачення в екстремізмі

17 Жовтня 2014
6541
17 Жовтня 2014
11:26

Генпрокуратура Росії заблокувала інтернет-видання «Дорожній контроль» через звинувачення в екстремізмі

6541
Генпрокуратура Росії заблокувала інтернет-видання «Дорожній контроль» через звинувачення в екстремізмі
Генпрокуратура Росії заблокувала інтернет-видання «Дорожній контроль» через звинувачення в екстремізмі

Роскомнагляд звинувачує українське інтернет-видання «Дорожній контроль» у екстремізмі і вважає, що провайдер хостингу зобов'язаний посприяти негайному вилученню деяких матеріалів з сайту. Про це «Дорожній контроль» повідомляє на своєму сайті.

 

Відповідний лист редакція видання «Дорожній контроль» отримала на свою електронну пошту.

 

«Направляється повідомлення про обмеження доступу до інформаційного ресурсу roadcontrol.org в інформаційно-телекомунікаційних мережах, в тому числі мережі «Інтернет», на підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 06.10.2014 № 27-27-2014 / Ід3328-14, як що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку», - йдеться в листі Роскомнагляду.

 

 

У своїх звинуваченнях російське відомство посилається на читацький форум «Дорожнього контролю», де обговорювалося питання приєднання Кубані до України і були розміщені пости деяких користувачів відповідного змісту. «Матеріали, присвячені тематиці порушення цілісності території Росії. Зокрема, в зазначеному співтоваристві під ніком «Неждана Дудко» розміщений текстовий матеріал, що починається словами: «Нові революційні події ...» та закінчується словами: «Слава Україні!», а також без зазначення ніка текст такого змісту: «Кубань: етнічні українці Кубані ... Кубань вимагає приєднання до Україні - історичній Батьківщині!», - повідомляє Роскомнагляд.

 

 

Роскомнагляд вимагає від українського видання протягом доби повідомити провайдера хостингу чи іншу особу, яка забезпечує розміщення в мережі матеріалів, а також власника, що ці матеріали були негайно вилучені.

 

Доступ до сайту «Дорожнього контролю» операторами зв'язку на території РФ наразі заблоковано.

 

Нагадаємо, нещодавно Роскомнагляд звинуватив  екстремізмі кримськотатарський канал ATR.

 

1 серпня сайту «Главком» надійшло аналогічне повідомлення Роскомнагляду. Російська влада вимагала видалити з бази сайту «Главком» матеріал про «Марш за федералізацію Сибіру». Видання відмовилось це зробити, заявивши, що  цей матеріал не порушує чиї-небудь права і не є закликом до екстремізму.

 

Пізніше російська сторона направила листа німецькому хостеру українського інтернет-видання. Компанія Hetzner Online AG запропонувала «Главкому» зняти матеріал протягом 24 годин (термін закінчується сьогодні), в іншому випадку доступ до сайту «Главкому» буде заблокований повністю в усьому світі. Німецька компанія спочатку планувала заблокувати «Главком» на вимогу Роскомнагляду, проте згодом надіслала до інформагенстства листа вибачення. Про це у своїй публікації розповів керівник «Главкому» Віктор Шлінчак.

 

Роскомнагляд РФ також вніс харківське інтернет-видання «Главное» в Єдиний реєстр сайтів, що містять інформацію, поширення якої в РФ забороняється за рішенням суду. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6541
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду