detector.media
17.10.2014 11:26
Генпрокуратура Росії заблокувала інтернет-видання «Дорожній контроль» через звинувачення в екстремізмі
Генпрокуратура Росії заблокувала інтернет-видання «Дорожній контроль» через звинувачення в екстремізмі

Роскомнагляд звинувачує українське інтернет-видання «Дорожній контроль» у екстремізмі і вважає, що провайдер хостингу зобов'язаний посприяти негайному вилученню деяких матеріалів з сайту. Про це «Дорожній контроль» повідомляє на своєму сайті.

 

Відповідний лист редакція видання «Дорожній контроль» отримала на свою електронну пошту.

 

«Направляється повідомлення про обмеження доступу до інформаційного ресурсу roadcontrol.org в інформаційно-телекомунікаційних мережах, в тому числі мережі «Інтернет», на підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 06.10.2014 № 27-27-2014 / Ід3328-14, як що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку», - йдеться в листі Роскомнагляду.

 

 

У своїх звинуваченнях російське відомство посилається на читацький форум «Дорожнього контролю», де обговорювалося питання приєднання Кубані до України і були розміщені пости деяких користувачів відповідного змісту. «Матеріали, присвячені тематиці порушення цілісності території Росії. Зокрема, в зазначеному співтоваристві під ніком «Неждана Дудко» розміщений текстовий матеріал, що починається словами: «Нові революційні події ...» та закінчується словами: «Слава Україні!», а також без зазначення ніка текст такого змісту: «Кубань: етнічні українці Кубані ... Кубань вимагає приєднання до Україні - історичній Батьківщині!», - повідомляє Роскомнагляд.

 

 

Роскомнагляд вимагає від українського видання протягом доби повідомити провайдера хостингу чи іншу особу, яка забезпечує розміщення в мережі матеріалів, а також власника, що ці матеріали були негайно вилучені.

 

Доступ до сайту «Дорожнього контролю» операторами зв'язку на території РФ наразі заблоковано.

 

Нагадаємо, нещодавно Роскомнагляд звинуватив  екстремізмі кримськотатарський канал ATR.

 

1 серпня сайту «Главком» надійшло аналогічне повідомлення Роскомнагляду. Російська влада вимагала видалити з бази сайту «Главком» матеріал про «Марш за федералізацію Сибіру». Видання відмовилось це зробити, заявивши, що  цей матеріал не порушує чиї-небудь права і не є закликом до екстремізму.

 

Пізніше російська сторона направила листа німецькому хостеру українського інтернет-видання. Компанія Hetzner Online AG запропонувала «Главкому» зняти матеріал протягом 24 годин (термін закінчується сьогодні), в іншому випадку доступ до сайту «Главкому» буде заблокований повністю в усьому світі. Німецька компанія спочатку планувала заблокувати «Главком» на вимогу Роскомнагляду, проте згодом надіслала до інформагенстства листа вибачення. Про це у своїй публікації розповів керівник «Главкому» Віктор Шлінчак.

 

Роскомнагляд РФ також вніс харківське інтернет-видання «Главное» в Єдиний реєстр сайтів, що містять інформацію, поширення якої в РФ забороняється за рішенням суду. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY