Кончаловський просить виключити свій фільм з претендентів на здобуття «Оскара» від Росії

Кончаловський просить виключити свій фільм з претендентів на здобуття «Оскара» від Росії

26 Вересня 2014
10408
26 Вересня 2014
14:38

Кончаловський просить виключити свій фільм з претендентів на здобуття «Оскара» від Росії

10408
Кончаловський просить виключити свій фільм з претендентів на здобуття «Оскара» від Росії
Кончаловський просить виключити свій фільм з претендентів на здобуття «Оскара» від Росії

Відомий кінорежисер Андрій Кончаловський звернувся до Голови Оскарівського комітету Володимира Меньшова з проханням виключити його стрічку «Білі ночі листоноші Олексія Тряпіцина» з переліку російських фільмів, які претендують на  здобуття премії «Оскар» Американської кіноакадемії в номінації «Фільм іноземною мовою». Про це йдеться в його заяві, повідомляє Kinote. Info.

 

Як зазначив кінорежисер, стрічку було висунуто без його відома. Сам Андрій Кончаловський відзначив, що вважає премію «Оскар» «переоціненою».

 

«Я відкликаю фільм від розгляду Комітетом і прошу його не обговорювати. Причин для цього дві - особиста і суспільна. В останні роки я досить різко критикував Голлівудізацію російського ринку і згубний вплив комерційного американського кіно на формування смаків і пристрастей наших глядачів. У зв'язку з цим боротися за володіння премією Голлівуду мені видається просто безглуздим. З іншого боку, сама премія «Оскар» сьогодні надзвичайно переоцінена певною частиною кінематографістів, вона створює ілюзію світового визнання і є ніби свідченням безперечних якостей кінотвору, що, природно, не факт», - заявив режисер.

 

На думку кіномитця, розвиток сучасної світової кінематографічної культури давно визначається не масовим успіхом «американського чи псевдоамериканського кіно», а художниками з Азії, Латинської Америки, Далекого Сходу, Росії в тому числі. «Я не можу навіть виключити створення в майбутньому світової кінопремії, де в окрему категорію буде виділений "фільм англійською мовою"», - додав Андрій Кончаловський.

 

Претендента на здобуття премії Американської кіноакадемії Російський Оскарівський комітет планує визначити 28 вересня під час закритого голосування.

 

Окрім картини Андрія Кончаловського «Білі ночі листоноші Олексія Тряпіцина», що отримала Срібного лева на Венеціанському міжнародному кінофестивалі, Комітет мав наміри обирати претендента з-поміж стрічок, відзначених іншими міжнародними кінофестивалями. Це «Левіафан» Андрія Звягінцева (приз Каннського кінофестивалю за найкращу сценарну роботу), «Так і Так» Валерії Гай Германіки, «Клас корекції» Івана Твердовського, «Ще один рік» Оксани Бичкової, «Дурень» Юрія Бикова та «Випробування» Олександра Котта.

 

Тим часом, зі стрічкою, яка представлятиме країну у конкурсній програмі Американської кіноакадемії визначилася Франція. За «Оскара» боротиметься картина Бертрана Бонелло «Сен-Лоран. Стиль це я».

 

Від України, як писала «Детектор медіа», після гучної дискусії, звинувачень у корупції, кадрових змін у складі Оскарівського комітету та спроби дуелі, претендувати на здобуття золотої статуетки Американської кіноакадемії буде епічна драма Олеся Саніна «Поводир».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://kinote.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10408
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду