Газета «Козацький край» випускає спецпроект «Батальйони волі» та передає в зону АТО

Газета «Козацький край» випускає спецпроект «Батальйони волі» та передає в зону АТО

24 Вересня 2014
8793
24 Вересня 2014
12:08

Газета «Козацький край» випускає спецпроект «Батальйони волі» та передає в зону АТО

8793
Газета «Козацький край» випускає спецпроект «Батальйони волі» та передає в зону АТО
Газета «Козацький край» випускає спецпроект «Батальйони волі» та передає в зону АТО

Всеукраїнська газета «Козацький край» започаткувала спецпроект «Батальйони Волі», у рамках якого готує випуски, присвячені українським батальйонам та передає їх в зону АТО. Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

У рамках проекту вийшло вже три номери газети. Кожен присвячується окремому підрозділу український військ: перший - батальйону «Черкаси» (в часи, коли він дислокувався на кордоні з Придністров'ям), другий - батальйону «Айдар», третій - зведеному загону черкаської міліції у зоні АТО.

 

«Випуски газети у серії «Батальйони Волі» готуються виключно на основі побаченого на власні очі: Олег Островський (журналіст і  боєць загону «Холодний Яр» батальйону «Айдар») та Андрій Кравець (журналіст, колишній офіцер МВС і нинішній радник голови Черкаської ОДА) щоразу вирушають у підрозділи на передову й привозять звідти «живі» фото і розповіді бійців», - зазначають у прес-службі.

 

Водночас чверть кожного номера присвячується історії українсько-російських збройних протистоянь різних епох та українській історії міст Сходу, які потрапили у зону, захоплену ворогом.

 

«Ми фіксуємо ті миті війни, які вже через декілька хвилин можуть стати історією. У серпні в темряві степу під Луганськом, просто біля дорожнього знака на в'їзді до містечка Щастя зустріли Іллю Іделя з батальйону "Айдар". Разом з бойовим побратимом він був на квадроциклі, обладнаному автоматичним гранатометом - вилита тачанка ХХІ століття. Одна із фотографій, зроблених тієї ночі, потрапила в газету - як виявилося, коли вона друкувалося, Іллі вже не було серед живих. Газету разом з фото передали родині героя», - розповів журналіст Андрій Кравець.

 

Він вважає, що подорожі у зону АТО - це особливий досвід для журналіста. «Пізнаєш потім у бойових зведеннях місця, де бував. Радієш, коли читаєш про звільнення населених пунктів, про які ще три дні тому на блокпосту попереджали, що вони зайняті сепаратистами. І сумуєш, коли розповідають, що замість блокпосту, де нещодавно ти весело розмовляв з бійцями, тепер - тільки вирви після залпу "Граду"», - зазначає він.

 

Редакція всеукраїнської газети «Козацький край» розташована у Черкасах. Проект здійснюється за підтримки голови  Черкаської облдержадміністрації  Юрія Ткаченка та командування підрозділів українських військ.

 

Газета виходить накладом у 10 тис. екз. З друкарні видання передають у підрозділи, про які в ній ідеться, родичам бійців та у військкомати з метою підняття бойового духу майбутніх бійців АТО.

 

Наступний випуск газети «Козацький край» буде присвячено батальйону «Азов», який нещодавно трансформувався в полк. Журналісти збираються вирушити до цього підрозділу незабаром.

 

Прес-служба НСЖУ нагадує, що для журналістів Андрія Кравця та Олега Островського це не перший спільний проект. Свого часу вони  разом із журналістом з Умані (Черкаська область) Володимиром Гамалицею здійснили експедицію на Соловецькі острови, яку підтримала НСЖУ.

 

Нагадаємо, журнал «Фокус» і сайт focus.ua розпочали соціальний проект «Воїни SOS», присвячений бійцям, які постраждали в боях на сході України.

 

Головред інтернет-видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов заявив, що хоче запустити сайт про долі українських воїнів, для якого згодом шукав журналістів, готових працювати в зоні АТО.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду