Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобув перемогу на Міланському кінофестивалі

Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобув перемогу на Міланському кінофестивалі

15 Вересня 2014
8840
15 Вересня 2014
18:00

Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобув перемогу на Міланському кінофестивалі

8840
Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобув перемогу на Міланському кінофестивалі
Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобув перемогу на Міланському кінофестивалі

Стрічку «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького визнано найкращим повнометражним фільмом міжнародного Міланського кінофестивалю, який проходив в Італії з 4 по 14 вересня. Про це повідомила прес-служба кінокомпанії «Артхаус Трафік».

 

Головний приз фестивалю фільм «Плем'я» розділив з картиною Navajazo режисера Рікардо Сілви. За словами журі, рішення нагородити дві стрічки далося суддям непросто, оскільки обидві стрічки розширюють межі кіномови і жанрів.

 

15 вересня відбудеться прем'єра фільму «Плем'я» в Парижі. Серед очікуваних гостей показу - французькі режисери Гаспар Ное («Незворотність») і Бруно Дюмон («Фландрія»).

 

Нагадаємо, фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького був одним з претендентів на подання від України Американської кіноакадемії в якості кандидата в номінації За кращий фільм іноземною мовою. 9 вересня український Оскарівський комітет оголосив претендентом фільм «Поводир» Олеся Саніна. 10 вересня творча група стрічки «Плем'я» у відкритому листі Українському Оскарівському комітету, Міністерству культури України та Державному агентству з питань кіно оскаржила процедуру голосування  через порушення демократичних принципів. Сьогодні, 15 вересня, проходять повторні збори комітету, на якому ця заява буде розглянута.

 

Фільм «Плем'я» буде представлений в офіційній програмі Pearls («Перлини») 62-го Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні (Іспанія), що пройде 19-27 вересня, а також  було представлено  у програмі Discovery («Відкриття») 38-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто (Канада).

 

Раніше стрічка «Плем'я» здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» - приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić) і гран-прі хорватського кінофестивалю в Мотовані.

 

В український прокат стрічка вийшла 11 вересня. Побачити «Плем'я» можна на екранах 36 кінотеатрів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8840
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду