8 вересня - круглий стіл «Історія на фронті інформаційної війни» та презентація «Лікбез. Історичний фронт»

6 Вересня 2014
8030
6 Вересня 2014
18:45

8 вересня - круглий стіл «Історія на фронті інформаційної війни» та презентація «Лікбез. Історичний фронт»

8030
8 вересня -  круглий стіл «Історія на фронті інформаційної війни» та презентація «Лікбез. Історичний фронт»

8 вересня о 14:00 розпочнеться  круглий стіл «Історія на фронті інформаційної війни» та презентація проекту «Лікбез. Історичний фронт». Про це повідомляють організатори заходу - ІАЦ РНБО України та Український інститут національної пам'яті.

 

Проект ініційовано незалежними науковцями. презентують ініційований незалежними науковцями проект «ЛІКБЕЗ. Історичний фронт».

 

В рамках круглого столу «Історія на фронті інформаційної війни» науковці розкажуть, як боротись із російською пропагандою, та яким чином Україна може зайняти  гідні позиції на «історичному фронті»:

  • які можливості українських істориків допомогти своїй країні за умов війни?
  • як Росія використовує сьогодні історію в інформаційних конфліктах?
  • які громадські, наукові, державні ініціативи необхідні Україні для того, щоб зайняти гідні позиції на «історичному фронті»?
  • які можливі вектори політики національної пам'яті?

 

Ініційований незалежними фахівцями проект «ЛІКБЕЗ. Історичний фронт» спростовуватиме історичні міфи російської пропаганди та міститиме відповіді фахових істориків.

 

Учасники заходу:

Олексій Копитько (керівник ІАЦ РНБО), Кирило Галушко (координатор проекту «ЛІКБЕЗ. Історичний фронт»), Володимир В'ятрович (директор Інституту національної пам'яті), Вахтанг Кіпіані, Павло Солодько (сайт «Історична правда»), Ярослава Верменич (Інститут історії України), Віталій Лозовий (Національний Інститут стратегічних досліджень), Микола Ожеван (Національний Інститут стратегічних досліджень), Сергій Здіорук (Національний Інститут стратегічних досліджень), Сергій Гнатюк (Національний Інститут стратегічних досліджень),  Ярина Ясиневич (Центр досліджень визвольного руху, проект "Наш формат історії"), учасники проекту «ЛІКБЕЗ».

 

Захід пройде в пресі-центр інформагентства «Укрінформ» у Києві на вул. Б. Хмельницького, 8/16.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8030
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду