Помер класик української дитячої літератури Всеволод Нестайко

Помер класик української дитячої літератури Всеволод Нестайко

17 Серпня 2014
6616
17 Серпня 2014
10:23

Помер класик української дитячої літератури Всеволод Нестайко

6616
Помер класик української дитячої літератури Всеволод Нестайко
Помер класик української дитячої літератури Всеволод Нестайко

На 85-му році пішов із життя культовий дитячий письменник Всеволод Нестайко. Про це «Історичній правді» повідомила його дружина.

 

Письменник відомий манерою гумористичного обігрування імен та ситуацій. Найпопулярніший твір Всеволода Нестайка — трилогія «Тореадори з Васюківки». 1979 року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогію внесено до Особливого почесного списку Г. Х. Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.

 

Пан Нестайко працював у редакціях журналів «Дніпро», «Барвінок». Вів програму на Національному радіо України «Радіобайка Всеволода Нестайка». Був співробітником видавництва «Молодь», а з 1956 по 1987 рік завідував редакцією у видавництві «Веселка».

 

Протягом 50-річної літературної діяльності видав близько тридцяти книжок оповідань, казок, повістей і п'єс.

 

Лауреат численних літературних премій. Стрічки за творами «Тореадори з Васюківки» та «Одиниця з обманом» відзначено на міжнародних кінофестивалях.

 

Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним і близьким українського письменника Всеволода Нестайка. «Пішла з життя легендарна людина. Автор, чиї твори для дітей увійшли до золотого фонду дитячої літератури. Всеволод Зіновійович назавжди залишиться з нами у своїх творах», - йдеться у співчутті Глави держави.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://glavred.info

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6616
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду