detector.media
17.08.2014 10:23
Помер класик української дитячої літератури Всеволод Нестайко
Помер класик української дитячої літератури Всеволод Нестайко

На 85-му році пішов із життя культовий дитячий письменник Всеволод Нестайко. Про це «Історичній правді» повідомила його дружина.

 

Письменник відомий манерою гумористичного обігрування імен та ситуацій. Найпопулярніший твір Всеволода Нестайка — трилогія «Тореадори з Васюківки». 1979 року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогію внесено до Особливого почесного списку Г. Х. Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.

 

Пан Нестайко працював у редакціях журналів «Дніпро», «Барвінок». Вів програму на Національному радіо України «Радіобайка Всеволода Нестайка». Був співробітником видавництва «Молодь», а з 1956 по 1987 рік завідував редакцією у видавництві «Веселка».

 

Протягом 50-річної літературної діяльності видав близько тридцяти книжок оповідань, казок, повістей і п'єс.

 

Лауреат численних літературних премій. Стрічки за творами «Тореадори з Васюківки» та «Одиниця з обманом» відзначено на міжнародних кінофестивалях.

 

Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним і близьким українського письменника Всеволода Нестайка. «Пішла з життя легендарна людина. Автор, чиї твори для дітей увійшли до золотого фонду дитячої літератури. Всеволод Зіновійович назавжди залишиться з нами у своїх творах», - йдеться у співчутті Глави держави.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://glavred.info

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY