Витрати на Держкомтелерадіо хочуть скоротити майже на 20 млн грн

Витрати на Держкомтелерадіо хочуть скоротити майже на 20 млн грн

21 Липня 2014
8229
21 Липня 2014
17:47

Витрати на Держкомтелерадіо хочуть скоротити майже на 20 млн грн

8229
Витрати на Держкомтелерадіо хочуть скоротити майже на 20 млн грн
Витрати на Держкомтелерадіо хочуть скоротити майже на 20 млн грн

Фінансування бюджетних програм, розпорядником яких є Державний комітет телебачення і радіомовлення України, у поточному році планують зменшити на понад 19,5 млн грн.

 

Відповідні зміни пропонуються в проекті закону № 4308а «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо корегування показників)».

 

За діючим бюджетом Державному комітету телебачення і радіомовлення передбачено 834 млн 768,6 тис. грн. Проектом пропонується  - 815 млн 260,3 тис. грн.

 

Найбільш суттєво зменшено фінансування програми «Українська книга» (майже на 10 млн грн) та витрати на виробництво та трансляцію телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, створення та функціонування україномовної версії міжнародного каналу EuroNews (на понад 6 млн грн).

 

Наводимо заплановані зміни до закону про бюджет на 2014 рік:

- керівництво та управління у сфері телебачення і радіомовлення - 14 млн 957,1 тис. грн (наразі є 17 млн 202,9 тис. грн);

- прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури - 11 млн 682,8 тис. грн (12 млн 537,2 тис. грн);

- підвищення кваліфікації працівників засобів масової інформації в Укртелерадіопресінституті - 3 млн 935,6 тис. грн (4 млн 214,9 тис. грн)   

 - фінансова підтримка творчих спілок у сфері засобів масової інформації, преси, державних музичних колективів, здійснення інформаційно-культурної діяльності - 7 млн 554,0 тис. грн. (8 млн 454 тис. грн.);

- виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, створення та функціонування україномовної версії міжнародного каналу EuroNews - 746 млн 274,8 тис. грн (752 млн 390,6 тис. грн.);

- випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга» - 28 млн 387,0 тис. грн (37 млн 500 тис. грн).

 

Як писала «Детектор медіа», проект закону № 4308а пропонує зменшити витрати на висвітлення діяльності парламенту, урядової газети «Урядовий кур'єр», фінансування друкованих періодичних видань культурологічного напрямку, газет мовами національних меншин тощо, а також Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Як зазначено у пояснювальній записці, уряд змушений корегувати бюджет на 2014 рік через напружену ситуацію у східних регіонах, уповільнення зростання економічних показників.

 

Водночас проект закону пропонує збільшити видатки на фінансування заходів із проведення АТО, ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, розміщення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, а також відновлення об'єктів соціальної сфери, зруйновних під час проведення воєнний дій; придбання медикаментів для забезпечення дітей, хворих на рідкісні захворювання; функціонування закордонних дипломатичних установ України тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8229
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду