Фінансування Держкомтелерадіо в новому держбюджеті скорочено на більш ніж 42 млн грн

Фінансування Держкомтелерадіо в новому держбюджеті скорочено на більш ніж 42 млн грн

1 Квітня 2014
5677
1 Квітня 2014
14:52

Фінансування Держкомтелерадіо в новому держбюджеті скорочено на більш ніж 42 млн грн

5677
Фінансування Держкомтелерадіо в новому держбюджеті скорочено на більш ніж 42 млн грн
Фінансування Держкомтелерадіо в новому держбюджеті скорочено на більш ніж 42 млн грн

Фінансування бюджетних програм, розпорядником яких є Державний комітет телебачення і радіомовлення України, у 2014 році зменшено на 42 млн 378,7 тис. грн. Відповідні зміни до державного бюджету на 2014 рік ухвалила 27 березня Верховна Рада України. Закон наразі скеровано на підпис в. о. Президента України.

 

За новим бюджетом Державному комітету телебачення і радіомовлення передбачено 834 млн 768,6 тис. грн.

 

Найбільш суттєво зменшено фінансування державних телерадіокомпаній, інформаційного агентства «Укрінформ» та україномовної версії міжнародного каналу EuroNews - на 33,5 млн грн (до 752 млн 390,6 тис. грн), а також фінансову підтримку творчих спілок у сфері ЗМІ, преси та державних музичних колективів - на 6 млн 833,9 тис. грн (до 8 млн 454 тис. грн).

 

При цьому незмінним залишиться фінансування випуску книг за програмою «Українська книга» - 37,5 млн грн.

 

Наводимо заплановані на 2014 рік видатки за бюджетними програмами, розпорядником яких є Держкомтелерадіо України:

 

- керівництво та управління у сфері телебачення і радіомовлення - 17 млн 202,9 тис. грн (на 1 млн 310,8 тис. грн менше);

 

- прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури - 12 млн 537,2 тис. грн (на 557,2 тис. грн менше);

 

- підвищення кваліфікації працівників засобів масової інформації в Укртелерадіопресінституті - 4 млн 214,9 тис. грн (на 108,2 тис. грн менше).

 

- фінансова підтримка творчих спілок у сфері засобів масової інформації, преси, державних музичних колективів, здійснення інформаційно-культурної діяльності - 8 млн 454 тис. грн (на 6 млн 833,9 тис. грн менше);

 

- виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, створення та функціонування україномовної версії міжнародного каналу EuroNews - 752 млн 390,6 тис. грн (на 33 млн 568,6 тис. грн менше)

 

- випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга» - 37 млн 500 тис. грн (без змін);

 

- державні стипендії видатним діячам інформаційної галузі, дітям журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв'язку з виконанням службових обов'язків та премії в інформаційній галузі - 2 млн 169 тис. грн (без змін);

 

- інформаційне та організаційне забезпечення участі України у міжнародних форумах, конференціях, виставках та інших заходах - 300 тис. грн (без змін).

 

Відповідно до ухваленого закону, Кабінет Міністрів у місячний термін має забезпечити скорочення чисельності державних службовців (у тому числі й Держкомтелерадіо) не менше ніж на 10%.

 

Нагадаємо, що фінансування бюджетних програм Державного агентства України з питань кіно в новому бюджеті на 2014 рік зменшено на 378,5 тис. грн до 123 млн 79,3 тис грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду