Уряд привітав Мирослава Слабошпицького з перемогою у Каннах

Уряд привітав Мирослава Слабошпицького з перемогою у Каннах

24 Травня 2014
8304
24 Травня 2014
12:51

Уряд привітав Мирослава Слабошпицького з перемогою у Каннах

8304
Уряд привітав Мирослава Слабошпицького з перемогою у Каннах
Уряд привітав Мирослава Слабошпицького з перемогою у Каннах

Віце-прем'єр-міністр Олександр Сич привітав українського кінорежисера Мирослава Слабошпицького та знімальну групу фільму «Плем'я» із перемогою у конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Про це повідомляє офіційний «Урядовий портал».

 

«Ваша перемога на найбільш престижному кінофорумі світу - переконливий доказ не тільки вашого таланту та професійної майстерності, вона свідчить про потужний потенціал національного українського кінематографу як такого. Приємно відзначити і те, що фільм "Плем'я" було знято за державної підтримки. Тож зі свого боку хочу запевнити, що держава й надалі підтримуватиме наших молодих митців, робитиме все для подальшого розвитку кіномистецтва України», - йдеться у привітанні віце-прем'єра.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», фільм «Плем'я» здобув Гран-прі «Тижня критики» Каннського кінофестивалю, а також премію «Одкровення» та грант від фундації Gan. Експериментальна стрічка з непрофесійними акторами, що спілкуються мовою жестів, претендує також на приз «Золота камера», який присуджується за режисерську роботу.

 

На міжнародному кіноринку у Каннах український фільм представляє французька компанія Alpha Violet. Відомо, що стрічку «Плем'я» було придбано дистриб'юторами для широкого прокату у Франції, Данії, Японії й Нідерландах. Український прокат очікує стрічку у вересні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8304
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду