detector.media
24.05.2014 12:51
Уряд привітав Мирослава Слабошпицького з перемогою у Каннах
Уряд привітав Мирослава Слабошпицького з перемогою у Каннах

Віце-прем'єр-міністр Олександр Сич привітав українського кінорежисера Мирослава Слабошпицького та знімальну групу фільму «Плем'я» із перемогою у конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Про це повідомляє офіційний «Урядовий портал».

 

«Ваша перемога на найбільш престижному кінофорумі світу - переконливий доказ не тільки вашого таланту та професійної майстерності, вона свідчить про потужний потенціал національного українського кінематографу як такого. Приємно відзначити і те, що фільм "Плем'я" було знято за державної підтримки. Тож зі свого боку хочу запевнити, що держава й надалі підтримуватиме наших молодих митців, робитиме все для подальшого розвитку кіномистецтва України», - йдеться у привітанні віце-прем'єра.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», фільм «Плем'я» здобув Гран-прі «Тижня критики» Каннського кінофестивалю, а також премію «Одкровення» та грант від фундації Gan. Експериментальна стрічка з непрофесійними акторами, що спілкуються мовою жестів, претендує також на приз «Золота камера», який присуджується за режисерську роботу.

 

На міжнародному кіноринку у Каннах український фільм представляє французька компанія Alpha Violet. Відомо, що стрічку «Плем'я» було придбано дистриб'юторами для широкого прокату у Франції, Данії, Японії й Нідерландах. Український прокат очікує стрічку у вересні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY