У Каннах відкрився кінофестиваль - княже сімейство Монако бойкотує захід

У Каннах відкрився кінофестиваль - княже сімейство Монако бойкотує захід

15 Травня 2014
9709
15 Травня 2014
11:19

У Каннах відкрився кінофестиваль - княже сімейство Монако бойкотує захід

9709
У Каннах відкрився кінофестиваль - княже сімейство Монако бойкотує захід
У Каннах відкрився кінофестиваль - княже сімейство Монако бойкотує захід

14 травня ввечері розпочав свою роботу 67-й міжнародний Каннський кінофестиваль, відкриття якого розпочалося показом фільму  Олів'є Даана «Принцеса Монако». Про це йдеться на сайті кінофестивалю.

 

Героїнею церемонії відкриття стала американська кінозірка Ніколь Кідман, яка зіграла головну роль - Грейс Келлі у «Принцесі Монако». Її партнером у фільмі став британський актор Тім Рот, який зіграв чоловіка героїні, князя Монако Реньє III.

 

Як раніше повідомляли ЗМІ, правлячий князь Монако Альбер II, син Реньє III і Грейс Келлі, заявив, що княже сімейство Монако має намір бойкотувати Каннський фестиваль. Таке рішення Альбер II пояснив великою кількістю історичних невідповідностей у картині. Раніше князь розповідав в інтерв'ю, що після прочитання сценарію запропонував авторам фільму допомогу, однак ті не прийняли її.

 

Фільм розповідає про кілька місяців життя княжої родини і про період кризи у відносинах Монако та Франції. Цей момент збігся з рішенням Келлі Грейс повернутися в Голлівуд , оскільки Альфред Хічкок запропонував їй головну роль у своєму новому фільмі. Однак у зв'язку зі складнощами в політичному і сімейному житті головна героїня фільму вирішила відмовитися від пропозиції режисера і присвятити себе сім'ї та допомоги чоловікові в політичних питаннях.

 

Нагадаємо, що 67-й Каннський міжнародний кінофестиваль проходитиме з 14 по 25 травня. У цілому на фестивалі в основному конкурсі буде представлено 18 фільмів.

 

У межах фестивального Кіноринку з 14 по 23 травня вже всьоме відкрився Український національний павільйон. На фестивалі в межах різних програм покажуть сім українських фільмів: «Майдан» Сергія Лозниці (також у Каннах покажуть альманах «Мости Сараєво», над однією з частин якого працював Сергій Лозниця), «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, «Прості речі» Олександра Ратія, «Інь, і що з ним робити» Мирослави Хорошун, «Абонент» Оксани і Марини Артеменко, «Любов змінює» Джейн Капрісс (США/Україна) і «Балажер. Корекція реальності» (Швейцарія/Україна).

 

Як писала «Детектор медіа», репортажі з 67-го Каннського міжнародного кінофестивалю для каналу «Інтер»  готуватиме Дмитро Анопченко, для «1+1» - Наталка Пісня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9709
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду