detector.media
15.05.2014 11:19
У Каннах відкрився кінофестиваль - княже сімейство Монако бойкотує захід
У Каннах відкрився кінофестиваль - княже сімейство Монако бойкотує захід

14 травня ввечері розпочав свою роботу 67-й міжнародний Каннський кінофестиваль, відкриття якого розпочалося показом фільму  Олів'є Даана «Принцеса Монако». Про це йдеться на сайті кінофестивалю.

 

Героїнею церемонії відкриття стала американська кінозірка Ніколь Кідман, яка зіграла головну роль - Грейс Келлі у «Принцесі Монако». Її партнером у фільмі став британський актор Тім Рот, який зіграв чоловіка героїні, князя Монако Реньє III.

 

Як раніше повідомляли ЗМІ, правлячий князь Монако Альбер II, син Реньє III і Грейс Келлі, заявив, що княже сімейство Монако має намір бойкотувати Каннський фестиваль. Таке рішення Альбер II пояснив великою кількістю історичних невідповідностей у картині. Раніше князь розповідав в інтерв'ю, що після прочитання сценарію запропонував авторам фільму допомогу, однак ті не прийняли її.

 

Фільм розповідає про кілька місяців життя княжої родини і про період кризи у відносинах Монако та Франції. Цей момент збігся з рішенням Келлі Грейс повернутися в Голлівуд , оскільки Альфред Хічкок запропонував їй головну роль у своєму новому фільмі. Однак у зв'язку зі складнощами в політичному і сімейному житті головна героїня фільму вирішила відмовитися від пропозиції режисера і присвятити себе сім'ї та допомоги чоловікові в політичних питаннях.

 

Нагадаємо, що 67-й Каннський міжнародний кінофестиваль проходитиме з 14 по 25 травня. У цілому на фестивалі в основному конкурсі буде представлено 18 фільмів.

 

У межах фестивального Кіноринку з 14 по 23 травня вже всьоме відкрився Український національний павільйон. На фестивалі в межах різних програм покажуть сім українських фільмів: «Майдан» Сергія Лозниці (також у Каннах покажуть альманах «Мости Сараєво», над однією з частин якого працював Сергій Лозниця), «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, «Прості речі» Олександра Ратія, «Інь, і що з ним робити» Мирослави Хорошун, «Абонент» Оксани і Марини Артеменко, «Любов змінює» Джейн Капрісс (США/Україна) і «Балажер. Корекція реальності» (Швейцарія/Україна).

 

Як писала «Детектор медіа», репортажі з 67-го Каннського міжнародного кінофестивалю для каналу «Інтер»  готуватиме Дмитро Анопченко, для «1+1» - Наталка Пісня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY