Грант президента здобули три кінорежисери

Грант президента здобули три кінорежисери

18 Квітня 2014
12665
18 Квітня 2014
13:42

Грант президента здобули три кінорежисери

12665
Артем Антонченко, Ольга Гібелінда та Олеся Моргунець-Ісаєнко
Грант президента здобули три кінорежисери
Грант президента здобули три кінорежисери

Експертна комісія для оцінки проектів на здобуття гранту президента України молодими діячами у галузі кінематографії визначилася із переможцями конкурсного відбору. Про це повідомляється на сайті Державного агентства з питань кінематографії.

 

Таке рішення було прийнято відповідно до указу президента від 06.02.1999 №127/99 «Про затвердження Положення про порядок надання грантів Президента України молодим діячам у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва та кінематографії для створення і реалізації творчих проектів».

 

У відповідності до Підсумкового протоколу переможцями цьогорічного конкурсу з-поміж кіномитців стали:

 

Артем Антонченко, режисер - 350 тис грн; він створюватиме неігровий короткометражний фільм «Олександр Довженко: одеський світанок» на базі ТОВ «Інсайт Медіа»;

 

Ольга Гібелінда, режисер - 50 тис грн; вона зніматиме повнометражний неігровий фільм «Білий птах з чорною ознакою» на базі ТОВ «Продакшн №1»;

 

Олеся Моргунець-Ісаєнко, режисер - 50 тис грн.;. вона створюватиме повнометражний неігровий фільм «Музика моноклю» на базі ТОВ «Укркіно».

 

Грант президента видається митцям щорічно. Розмір гранту - 1 мільйон гривень. Переможців гранту визначає Експертна комісія на основі конкурсного відбору.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12665
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду