detector.media
18.04.2014 13:42
Грант президента здобули три кінорежисери
Грант президента здобули три кінорежисери
Артем Антонченко, Ольга Гібелінда та Олеся Моргунець-Ісаєнко

Експертна комісія для оцінки проектів на здобуття гранту президента України молодими діячами у галузі кінематографії визначилася із переможцями конкурсного відбору. Про це повідомляється на сайті Державного агентства з питань кінематографії.

 

Таке рішення було прийнято відповідно до указу президента від 06.02.1999 №127/99 «Про затвердження Положення про порядок надання грантів Президента України молодим діячам у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва та кінематографії для створення і реалізації творчих проектів».

 

У відповідності до Підсумкового протоколу переможцями цьогорічного конкурсу з-поміж кіномитців стали:

 

Артем Антонченко, режисер - 350 тис грн; він створюватиме неігровий короткометражний фільм «Олександр Довженко: одеський світанок» на базі ТОВ «Інсайт Медіа»;

 

Ольга Гібелінда, режисер - 50 тис грн; вона зніматиме повнометражний неігровий фільм «Білий птах з чорною ознакою» на базі ТОВ «Продакшн №1»;

 

Олеся Моргунець-Ісаєнко, режисер - 50 тис грн.;. вона створюватиме повнометражний неігровий фільм «Музика моноклю» на базі ТОВ «Укркіно».

 

Грант президента видається митцям щорічно. Розмір гранту - 1 мільйон гривень. Переможців гранту визначає Експертна комісія на основі конкурсного відбору.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY