Томенко готовий заплатити за теледебати кандидатів у президенти, які вестимуть українські журналісти

Томенко готовий заплатити за теледебати кандидатів у президенти, які вестимуть українські журналісти

10 Квітня 2014
8947
10 Квітня 2014
13:34

Томенко готовий заплатити за теледебати кандидатів у президенти, які вестимуть українські журналісти

8947
Томенко готовий заплатити за теледебати кандидатів у президенти, які вестимуть українські журналісти
Томенко готовий заплатити за теледебати кандидатів у президенти, які вестимуть українські журналісти

Народний депутат Микола Томенко запропонував на Першому національному каналі купити години, які віддані програмі «Шустер live», для того, щоб дебати кандидатів у президенти вели авторитетні українські журналісти. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді, повідомляє сайт політика.

 

«Чесно кажучи, я стривожений ситуацією, що влада міняється, а довіра до українських журналістів не повертається. Як я розумію, нікому з українських журналістів і нова влада не довіряє вести дебати кандидатів у президенти, оскільки свого часу був підписаний унікальний контракт між Першим національним і "Студією Савіка Шустера", згідно з яким кожна година трансляції ток-шоу "Шустер live" коштує 15 тисяч гривень», - зазначив Микола Томенко.

 

Він висловив готовність своїм фондом «Рідна країна» заплатити за кожну годину ефіру по 20 тисяч гривень для того, щоб президентські дебати вели ті українські журналісти, які мають ім'я, авторитет і представляють українську журналістику. Скажімо, Ганна Безулик, Ольга Герасим'юк, Вахтанг Кіпіані, Святослав Цеголко та багато інших.

 

«До другого туру виборів такий підхід дав би можливість, на мою думку, змінити ставлення до української журналістики, уникнути перетворення президентської виборчої кампанії в шоу, а натомість зробити ці дебати у форматі серйозної розмови про стратегію розвитку української держави, яка знаходиться зараз у непростій ситуації», - зазначив політик.

 

На його думку, для дебатів між двома основними кандидатами у другому турі президентських виборів, які буде дивиться, як мінімум, половина населення України, очевидно, ведучого треба визначити шляхом обговорення, і вибрати ту людину, яку не Національна телекомпанія чи уряд призначить, а яку визначить медіа спільнота, і яка буде погоджена обома кандидатами в президенти.

 

«За будь-яких обставин, мене непокоїть ситуація, що влада міняється, а повага до української журналістики не повертається. Тому я готовий допомогти її повернути, залучивши на Перший національний канал знаних, авторитетних вітчизняних журналістів», - підсумував Микола Томенко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 квітня Перший національний планує запустити телепроект у жанрі теледебатів кандидатів у Президенти України. Програму модеруватиме Зураб Аласанія.

 

Нагадаємо, «Савік Шустер студія» підписала контракт з Національною телекомпанією України до кінця року. Угода НТКУ із Шустером передбачає випустити в ефір 159 випусків «Шустер live»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8947
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OLOLO
3678 дн. тому
Непотріб?? Ви хвора людина. Громадське - це досі єдине, через що можна вмикати першу кнопку на пульті
ALAL
3678 дн. тому
Де ж взяти ту повагу до української журналістики, коли сам Томенко, нікого не питаючи ,всунув в ефір ПЕРШОГО непотріб під назвою громадське? Ось де треба брати години ефіру для теледебатів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду