Переможцем Docudays UA став російський фільм «Останній лімузин»

Переможцем Docudays UA став російський фільм «Останній лімузин»

28 Березня 2014
17266
28 Березня 2014
14:01

Переможцем Docudays UA став російський фільм «Останній лімузин»

17266
Переможцем Docudays UA став російський фільм «Останній лімузин»
Переможцем Docudays UA став російський фільм «Останній лімузин»

27 березня в Будинку кіно у Києві завершився 11-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, головний приз якого завоював фільм російського режисера Дар'ї Хльосткіної «Останній лімузин». Про це йдеться на сайті кінофестивалю.

 

Церемонію нагородження фільмів-переможців провели журналісти «Громадського телебачення» Наталя Гуменюк та Андрій Сайчук.

 

Фільми документального фестивалю змагались за нагороди у трьох конкурсах - Docu/життя, Docu/право, Docu/коротко, а також за спеціальний Приз від студентського журі. Традиційно свого фаворита премією імені Андрія Матросова відзначила команда фестивалю. Після церемонії відбувся показ фільму-переможця конкурсу Docu/життя.

 

Далі «Детектор медіа» подає повний список переможців Docudays UA 2014:

 

Конкурс Docu/життя:

Головний приз: «Останній лімузин», режисер Дарья Хльосткіна, Росія, 2014.

Особлива відзнака: «Присмерк», режисер Валентин Васянович, Україна, 2014.

Особлива відзнака: «Нічна робота», режисери Девід Редмон і Ешлі Сабін, США, Канада, 2013.

 

Склад журі конкурсу Docu/життя: Боріс Мітіч, сербський документаліст, журналіст; Кріс Макдоналд, президент Канадського міжнародного кінофестивалю документального кіно Hot Docs; Сімона Бауманн, німецький продюсер, голова відділу документалістики компанії Saxonia Entertainment GmbH.

 

Конкурс Docu/право: 

Головний приз: «Материнська мрія», режисер Валері Ґуденус, Швейцарія, 2013.

Особлива відзнака: «Зона без вогню: Убивчі поля Шрі-Ланки», режисер Каллем Макрей, Великобританія, 2013.

Особлива відзнака: «Капітан і його пірат», режисер Енді Вольфф, Бельгія, Німеччина, 2012.

 

Склад журі конкурсу Docu/право: Андрей Почобут, білоруський журналіст; Наталка Зубар, український правозахисник, журналіст, сценарист, режисер; Оксана Саркісова, програмний директор Міжнародного кінофестивалю документального кіно про права людини Verzio (Угорщина).

 

Кокурс Docu/коротко:

Головний приз: «Лізо, ходи додому!», режисер Оксана Бурая, Литва, Естонія, 2012.

Особлива відзнака: «Йоанна», режисер Анета Копач, Польща, 2013.

Особлива відзнака: «Мама», режисер Лідія Шейніна, Росія, 2013.

 

Склад журі конкурсу Docu/коротко: Андрій Загданський, українсько-американський режисер та продюсер; Вікторія Бєлопольська, кінокритик, програмний директором «Артдокфесту» - найвпливовішого фестивалю художньо-документальних фільмів у Росії; Стефані Ламорре, французький документаліст, незалежний продюсер, сценарист, режисер.

 

Приз студентського журі: «Далекобійник і лис», режисер Араш Лахуті, Іран, 2013.

 

Склад журі: Віктор Килимар, Олександр Шкрабак, Галя Василенко, Петро Вялков, Тетяна Чесалова.

 

Приз глядацьких симпатій: «Йоанна», режисер Анета Копач, Польща, 2013.

 

Приз імені Андрія Матросова від організаторів Docudays UA:  «Щоденник подорожі», режисер Пьотр Стасік, Польща, 2013.

 

Нагадаємо, церемонія відкриття 11 Mіжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA 21 березня пройшла у Червоному залі Будинку кіно.

 

Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, що проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Покази тривають від жовтня до грудня. У 2013 році Мандрівний Docudays UA відвідав 231 місто й містечко у 23-х регіонах України, АР Крим, містах Севастополь та Київ.

 

Організаторами Docudays UA є  Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь»,  Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я і Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17266
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду