У Києві стартував 11 Mіжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA (+ФОТО)

У Києві стартував 11 Mіжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA (+ФОТО)

22 Березня 2014
11378
22 Березня 2014
09:35

У Києві стартував 11 Mіжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA (+ФОТО)

11378
У Києві стартував 11 Mіжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA (+ФОТО)
У Києві стартував 11 Mіжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA (+ФОТО)
Церемонія відкриття 11 Mіжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA 21 березня пройшла у Червоному залі Будинку кіно.
 
 
Ведучі – журналісти «Громадського телебачення» Наталка Гуменюк та Андрій Сайчук – познайомили шанувальників документального кіно із програмою фестивалю та членами журі секцій конкурсної програми та надали слово організатором форуму.
 
 

                                                           Андреас фон Бекерату
 
 
Звернувся до присутніх і посол Швеції  Андреас фон Бекерату, який, зокрема, привітав українців із підписанням політичного розділу Угоди про асоціацію ЄС-Україна.
 

                                       Співачка та акторка Мар`яна Садовська
 

Особливою подією Docudays UA став виступ співачки Мар`яни Садовської, яка завітала з Кьольна (Німеччина).
 
 
 
Андрій Сайчук: «Взагалі, ми подаємо не переклад один одного. Часом Наталка Гуменюк доповнює мій текст і власними думками. Але це нічого, ми ж однодумці»:) 
 
 
Фільмом відкриття став альманах «Євромайдан. Чорновий монтаж», що охоплює три місяці Революції Гідності в Києві. Проект створено за участі українських  та російських документалістів. До нього увійшли екскізи короткометражних стрічок Олександра Течинського, Олексія Солодунова, Дмитра Стойка, Романа Бондарчука, Володимира Тихого, Юрія Грузінова, Андрія Литвиненка, Юлії Гонтарук, Катерини Горностай, Юрія Страшного, Картерини Возніци, Бориса Петера, Андрєя Кісельова (Росія), Лєни Хорєвой (Росія), Романа Любого, Євгена Козеко, Дмитра Стоїкова та інших. 
 
 
«Євромайдан. Чорновий монтаж» зал сприймав емоційно, особливо остання кадри, у яких ідеться про Небесну сотню. Після перегляду глядачі довго не розходилися. Спочатку пісню виконала Мар`яна Садовська, далі зал заспівав Гімн України. Після цього знову відбувся вокальний виступ Мар`яни Садовської.
 
 
 
 
Як писала «Детектор медіа» , українські фільми беруть участать Україну в конкурсі секції «Docu Життя» представлятиме Валентин Васянович із повнометражною стрічкою «Присмерк» про драми масштабів глухої провінції. А в «Docu коротко» змагатиметься стрічка «Позитив» Поліни Кельм, виробництво якої здійснювали Inspiration Films та Світлана Зінов`єва.
 
 
Більше робіт вітчизняних документалістів заявлено в позаконкурсній програмі. Попередньо відомо, що це три повнометражні та ще три короткометражні стрічки. Зокрема, авторства відомих документалістів Романа Бондарчука й Юрія Речинського та Катерини Горностай, яка є  ученицею російської документалістки Марини Разбєжкіної.
 
Також на фестивалі буде представлено ретроспективу Андрія Загданського.
 
Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, що проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Покази тривають від жовтня до грудня. У 2013 році Мандрівний Docudays UA відвідав 231 місто й містечко у 23-х регіонах України, АР Крим, містах Севастополь та Київ.
 
Організаторами Docudays UA є  Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь»,  Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я і Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв.
 
«Детектор медіа» 
Фото зі сторінки Docudays UA у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11378
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду