Телеканал «Інтер» пікетують представники майдану

Телеканал «Інтер» пікетують представники майдану

15 Березня 2014
15421
15 Березня 2014
14:57

Телеканал «Інтер» пікетують представники майдану

15421
Телеканал «Інтер» пікетують представники майдану
Телеканал «Інтер» пікетують представники майдану

Сьогодні, 15 березня, телеканал «Інтер» (офіс новинного продакшну каналу - НІС - на вулиці Щусєва в Києві) пікетують представники Майдану через незгоду з редакційною політикою. Цю інформацію у коментарі «Детектор медіа» підтвердив сотник Володимир Парасюк.

 

За його словами, біля будівлі телеканалу о 13-й зібралися близько 100 осіб із двох сотень - сотні Лева і Бойової сотні майдану. Вони вимагають звільнити керівництво телеканалу «Інтер».

 

«Наша вимога - щоб керівництво "Інтера" подало у відставку. Телеканал неправдиво подавав інформацію щодо подій на майдані, розпалював міжнаціональну ворожнечу, що призвело до небезпечної ситуації в Криму - кримчани тепер поводяться не надто патріотично», - заявив Володимир Парасюк. Також він додав, що учасники пікету вимагають офіційного вибачення «Інтера» перед українським народом.

 

Обурення майдану, за його словами, викликало те, що канал продовжує транслювати серіали російського виробництва. Так, 14 березня о 21-й на «Інтері» транслювався російський серіал «Незабудки», який, за словами пана Парасюка, «вихваляє доблесну російську армію». «Це неприпустимо в ситуації, коли Україна перебуває у надзвичайному стані, коли телеканали мали б піднімати дух української армії», - зазначив сотник, відомий своїм виступом зі сцена майдану напередодні втечі з України екс-президента Віктора Януковича.

 

Як підкреслив Володимир Парасюк, майданівці виступають не проти пересічних журналістів «Інтера». «Ми вимагаємо звільнення керівництва телеканалу, аби "Інтер" змінив свою редакційну політику та висвітлював події правдиво», - сказав пан Парасюк.

 

Він підкреслив, що акція носить мирний характер. «Ми зняли маски, стоїмо та чекаємо на зустріч із керівництвом «Інтера», - розповів Володимир Парасюк.

 

«Детектор медіа» звернеться по коментарі до представників «Інтера».

 

Це вже не перший пікет «Інтера», зумовлений його редакційною політикою. Як писала «Детектор медіа», 22 лютого офіс телеканалу на Дмитрівській пікетували журналісти й піарники. Учасники акції критикували журналістів телеканалу за однобоке висвітлення подій майдану. Вони зачитували списки загиблих, скандували «Ганьба!». Розмістили біля будівлі каналу оголошення на кшталт «Збрешемо недорого. Телеканал "Інтер"» та вивіску «Національна телеканалізація сфінктера».  Після цього вони рушили на вулицю Щусева пікетувати «Національні інформаційні системи» (НІС) - новинний продакшн «Інтера».

 

22 лютого також в ефірі «Подробностей» було оголошено, що невідомі намагаються захопити телеканал. Перед тим, як з цієї причини було перервано ефір, на адресу «Інтера» почали надходити дзвінки обурених впливових глядачів щодо трансляції Харківського з`їзду депутатів усіх рівнів з Південно-Східної України. Працівників каналу евакуювали, згодом вони повернулися на свої робочі місця.

 

Того ж дня в ефірі «1+1» керівник Inter Media Group Ганна Безлюднакоментуючи інформацію щодо можливого захоплення телеканалу, наголосила, що не погоджується з твердженням щодо того, що журналісти «Інтера» маніпулювали, оскільки вони подавали дві точки зору. Відповідаючи на питання, чи вибачаться журналісти перед глядачами, пані Безлюдна сказала: «Так».

 

Раніше, 21 лютого 16 співробітників НІСу звернулися з відкритим листом до керівництва, у якому заявили про свою незгоду з редакційною політикою каналу. Майже всі журналісти, які поставили свої підписи під зверненням, спеціалізуються на міжнародній тематиці.  

 

«Детектор медіа»

 

Фото зі сторінки Святослава Цеголка у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15421
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Людяний
3688 дн. тому
Коли вона щось визнавала? Ії подружка Геращенко так сміливо пише на фб, як вона за брехню російські змі тролить, а з етеру внтерс не вилазить:-) Такі собі потрійні стандарти подружек Г і Б!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду