У Броварах влада намагалась завадити кінопоказу альманаху «Відкритий доступ»

У Броварах влада намагалась завадити кінопоказу альманаху «Відкритий доступ»

30 Серпня 2013
13851
30 Серпня 2013
12:49

У Броварах влада намагалась завадити кінопоказу альманаху «Відкритий доступ»

13851
У Броварах влада намагалась завадити кінопоказу альманаху «Відкритий доступ»
У Броварах влада намагалась завадити кінопоказу альманаху «Відкритий доступ»

27 серпня у Броварах у парку «Перемога» відбувся кінопоказ документального альманаху «Відкритий доступ». Проте місцева влада перешкоджала його показу, запровадивши ремонтні роботи у парку та заборонивши проводити захід «з метою збереження громадського спокою». Про це йдеться на сайті інтернет-видання «Маєш право знати», яке стало ініціатором показу альманаху у Броварах.

 

Як пише видання, за кільки годин до показу комунальні служби вирішили помити від пилу літак Міг-15, поблизу якого планувалось провести кінопоказ. Як пояснили організаторам показу «Відкритого доступу» працівники комунальної служби, літак почали мити з нагоди Дня міста, яке відбудеться через три тижні. Комунальники також почали  «чистили форсунки» у центральному фонтані парку.  Поблизу робітники припаркували  апарат, який створював шум.

 

Також «Маєш право знати» повідомляє, що комунальники перегородили обмежувальними стрічками  центральну частину парку та завезли муніципальну техніку.  «За технікою  пильним оком з кущів і не тільки спостерігали десятки правоохоронців, працівники СБУ в цивільному та на додачу - два автобуси з «Беркутом», - пише видання.

 

Пізніше правоохоронці надали організаторам кінопоказу рішення міськвиконкому, яким заборонялося проводити будь-які заходи в парку «Перемога» політичній партії «Соціал-Патріотична Асамблея Слов'ян».

 

Показ все ж таки відбувся. Репортаж із презентації «Відкритого доступу» броварчанам можна переглянути на сайті «Маєш право знати».

 

Нагадаємо, документальний альманах «Відкритий доступ» створено за ініціативи громадської організації «Центр UA» (Партнерство «Новий громадянин) завдяки підтримці Omidyar Network, Internews Network. П'ять новел від відомих українських режисерів, які складають альманах, розповідають про проблеми, що виникають з реалізацією норм закону «Про доступ до публічної інформації».

 

Під час презентацій та обговорень фільму в різних регіонах України активісти неодноразово стикалися з адміністративним перешкоджанням у проведенні заходу. Зокрема, власники приміщень у Миколаєві та Феодосії  за кілька годин до прем'єри відмовили надати приміщення, в Донецьку зник електричний струм, у Сімферополі невідомі підкинули в залу димову шашку.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13851
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду