Нападників на Сніцарчук допитує міліція. Однак не затримує (ОНОВЛЕНО)

Нападників на Сніцарчук допитує міліція. Однак не затримує (ОНОВЛЕНО)

19 Травня 2013
21051
19 Травня 2013
21:30

Нападників на Сніцарчук допитує міліція. Однак не затримує (ОНОВЛЕНО)

21051
Нападників на Сніцарчук допитує міліція. Однак не затримує (ОНОВЛЕНО)
Нападників на Сніцарчук допитує міліція. Однак не затримує (ОНОВЛЕНО)
21-річного мешканця Білої Церкви Вадима Тітушка, якого журналісти ідентифікували за фото як чоловіка, який побив журналістку 5-го каналу Ольгу Сніцарчук, 19-го травня відвезли до білоцерківського міськвідділу міліції, а потім - на допит до Києва. Про це повідомляє видання «Вести» з посиланням на джерела в правоохоронних органах.
 
Як розповів «Детектор медіа» фотокореспондент видавничого дому «Коммерсантъ-Украина» Владислав Содель, за його даними, міліція нікого з учасників нападу ще не затримала.
 
Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко сказав ТК, що кількох людей, яких підозрюють у нападі на журналістку, викликають до міліції на допити, однак нікого з них ще не затримували. «Збирається доказова база, безпідставно ніхто нікого звинувачуати не буде», - уточнив він.
 
За словами пана Соделя, 19 травня під час перебування у територіальному відділенні міліції Шевченківського району і надання свідчень слідчі доповнили його заяву«Зокрема, за знімками вони встановили особи двох нападників», - розповів фотограф.
 
Нагадаємо, 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.  
 
Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування.  
 
20 травня журналісти знову зберуться біля будівлі МВС України, аби вимагати розслідування нападу на колег або відставки міністра. 
  
«Детектор медіа»
Фото Владислава Соделя 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21051
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей
4012 дн. тому
До какой КРОВИ:-) Кто видел кровь или на руках, лице царапину или синяк? Кто видел избитых людей явно видит что журналистка не избита. А людей которые были в БРДМе - избили реально, за что и кто будет отвечать - не интересно? Двойные стандарты - на глазах у супержурналистки били людей в БРДМе, травили газом, потому что они "кролики" - ЭТО БЫЛО НОРМАЛЬНО, разбивали стекла и резали резину, это нормально. Ничего странного?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду