ЗМІ: Березовський дійсно писав листа з вибаченнями Путіну

31 Березня 2013
21933
31 Березня 2013
17:27

ЗМІ: Березовський дійсно писав листа з вибаченнями Путіну

21933
це звернення він вважав єдиним способом повернутися до Росії
ЗМІ: Березовський дійсно писав листа з вибаченнями Путіну

Борис Березовський вибачився перед Володимиром Путіним і просив можливості повернутися в Росію. Про це в інтерв`ю журналу The New Times підтвердила близька знайома Березовського Катерина Сабірова, пише «Эхо Москвы».



Лист Путіну Березовський вважав єдиним способом повернутися до Росії. Пані Сабірова стверджує, що бачила рукописний текст листа. Також вона розповіла, що олігарх годинами обговорював ідею щодо написання листа у телефонних розмовах зі своєю дружиною Оленою Горбуновою. Катерина Сабірова сказала, що їй стало відомо, що відправлено лист до Кремля було у листопаді минулого року.

 

Також в інтерв`ю йдеться про те, що  після програшу в суді Роману Абрамовичу Березовський змінився:  «дуже багато курив, нікуди не виходив з дому, говорив що ні з ким не хоче бачитися та не знає, що робити далі». При цьому дівчина не вірить у те, що бізнесмен міг покінчити з собою. За словами пані Сабірової, вони спілкувалися 22 березня, менш ніж за добу до смерті Березовського. Він обіцяв, що прилетить до Тель-Авіва за кілька днів. 



Раніше прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив, що Березовський відправив главі країни листа, в якому визнав, що наробив багато помилок і просив повернутися до Росії. При цьому Пєсков сказав, що звернення було особистим і невідомо, чи буде воно оприлюднено. 

 

Ще один сумнів щодо версії самогубства  додав  The Sunday Times, цитує британський тижневик «Эхо Москвы». За інформацією видання, пан Березовський  перед смертю міг розраховувати отримати близько 300 млн доларів від продажу своїх активів в офшорах. Ця інформація про очікуване надходження  великої суми грошей, на думку деяких друзів Березовського, додає більшої ваги версії про його навмисне вбивство.

 

Нагадаємо, Борис Березовський пішов із життя 23 березня за нез`ясованих обставин. Тіло олігарха без ознак життя знайшов його охоронець. На місці смерті було знайдено шарф. У результаті розтину у бізнесмена виявили зламане ребро. За даними поліції, смерть російського настала від причин, що відповідають повішенню.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21933
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду