Кожний другий молодий українець вважає, що в Україні існує реальна загроза свободі слова

26 Березня 2013
17511
26 Березня 2013
12:15

Кожний другий молодий українець вважає, що в Україні існує реальна загроза свободі слова

17511
Кожний другий молодий українець вважає, що в Україні існує реальна загроза свободі слова

49,4% молодих українців вважають, що в Україні існує загроза свободі слова та демократії. Про це повідомляє сайт Інституту Горшеніна, співробітники якого провели соціологічне опитування* на тему «Сучасна молодь України».

 

На запитання, чи існує в Україні загроза свободі слова і демократії, 35,8% відповіли «швидше так», 13,6% -  «точно так».  45,5% опитаних не бачать загрози свободі слова та демократії, із них 37,2% вибрали відповідь «швидше ні», 8,3% - «точно ні». Вагалися з відповіддю на дане питання 5,1% респондентів.

 

Соціологи також запитували молодих українців, чи цікавляться вони суспільно-політичним життям своєї країни. Понад 38,5% респондентів заявили, що «швидше цікавляться», ще 10, 5% запевнили, що «точно цікавляться».

 

Щодо цінностей молодих українців, то перше місце у ціннісному рейтингу посіла свобода слова, яка набрала понад 46,1%, слідом ідуть право на охорону здоров'я (45,3%), особиста недоторканність (38,2%), право розпоряджатися своєю власністю (36,2%), свобода пересування (34,1%) та судовий захист (32,2%).

 

Розмовляти рідною мовою цінністю вважає 23,1% опитаних, вільно виражати віросповідання - ще 15,2%.

 

*У всеукраїнському дослідженні інституту Горшеніна, яке тривало з 1 по 20 березня 2013,  взяли участь 2000 респондентів віком від 15до 21 роківу містахз населеннямбільше 100 тисяч чоловік, розташованихв24 областях.Похибка репрезентативності дослідження неперевищує+ / -2,2%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17511
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду