Медіа-міст між регіонами

15 Листопада 2006
35434
15 Листопада 2006
17:22

Медіа-міст між регіонами

35434
Презентовано проект «Медіа-клуб», мета якого - налагодження інформаційного обміну між регіональними телерадіоорганізаціями.
Медіа-міст між регіонами
Сьогодні, у рамках традиційного щотижневого брифінгу за участю членів Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення, відбулася презентація проекту «Медіа-клуб», створення якого ініціювала громадська організація «Центр соціальних технологій людини» за сприяння Національної Ради, Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації й МГО «Інтерн’юз-Україна».
 За словами голови ради «Центру соціальних технологій людини» Олексія Зарічанського, ідея проекту народилася у зв’язку з неналагодженостю інформаційного обміну між різними регіонами України, хоча теле- та радіопрограми, що створюються регіональними ТРК, «мають не тільки право на життя», а й право на те, «щоби з ними ознайомилися в різних куточках нашої країни». Портал «Медіа-клуб» дозволить організувати обмін телепрограмами. Як підкреслив Олексій Зарічаньский, будь-яка ТРК може безкоштовно розмістити свої матеріали на порталі. У свою чергу, представники інших ТРК можуть ознайомитися з анотаціями або демонстраційними роликами програм, після чого, у разі зацікавлення, зв’язатися зі своїми колегами та з’ясувати, яким чином можна отримати ту чи іншу програму (можливо, це буде обмін, можливо, купівля). Але ініціатори проекту зацікавлені в тому, щоб якомога більше телерадіоорганізацій України приєдналися до нього.
А виконавчий директор «Інтерн’юз-Україна» Костянтин Квурт висловив впевненість, що більша частина аудиовізуального продукту в ефірі українських ТРК – походженням з РФ і не збалансована продуктом українським та європейським. На думку Костянтина Квурта, виправити цю ситацію можна наступним чином: або нарощувати власне виробництво, або збалансувати закупки, або розвивати обмін між ТРО. Останній варіант потребує найменших зусиль, тому в «Інтерн’юз-Україна» створення нового проекту вважають «украй корисною» ініціативою.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35434
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду