Вільям Тейлор: Українські політичні сили мають перепідтвердити свою вірність демократії

29 Жовтня 2007
19544
29 Жовтня 2007
12:54

Вільям Тейлор: Українські політичні сили мають перепідтвердити свою вірність демократії

19544
Вільям Тейлор: Українські політичні сили мають перепідтвердити свою вірність демократії
Для Сполучених Штатів Америки не має значення «колір» майбутньої української коаліції, проте є перелік питань, які вона повинна вирішити незалежно від того, яку матиме конфігурацію. Про це посол США в Україні Вільям Тейлор сказав в ексклюзивному інтерв’ю, яке буде опубліковане у листопадовому числі журналу «Детектор медіа»
 
«Дуже важливою є судова реформа, декілька аспектів економічної реформи. Податкова реформа, над якою уже якийсь час працюють, і надходить пора, коли це питання має пройти через Верховну Раду. Антикорупційні заходи, щодо яких було вже багато програм, розмов і планів, які повинні бути запроваджені та реалізовані на практиці. Україна впритул наблизилась до вступу у Світову Організацію Торгівлі, але для цього потрібне ще одне голосування у ВР. А відтак, потрібна чинна Верховна Рада, аби зробити останній крок», - зазначив пан Тейлор, коментуючи очікування США від нової української влади, хоч якою вона буде.
 

За його словами, спілкуючись із представниками усіх головних політичних сил, він був «приємно вражений… досить чіткою позицією всіх політичних сил: вони готові зайняти своє місце у ВР і далі провадити свою лінію або в коаліції, або в опозиції». Проте, за словами пана посла, оскільки під час кризи 2007 року всі основні гравці української політичної арени «дещо затьмарили свій імідж у частині поваги до верховенства права, їм необхідно повторно підтвердити свою відданість демократичним принципам».

 

«Ще до виборів ми не вважали, що бойкотування парламенту БЮТ та «Нашою Україною» було доброю ідеєю. Так само ми не думаємо, що бойкотування нової ВР будь-якою політичною силою тепер, після виборів, буде відповідальною поведінкою», - додав пан Тейлор, розповідаючи, якої поведінки сподіваються Сполучені Штати від українських політиків.

 

 

У розмові з шеф-редактором «ТК» Наталією Лигачовою пан Тейлор прокоментував ставлення західної громадськості до актуальних процесів у медіа в Україні, перспективи створення в нашій країні суспільного мовлення, способи боротьби з корупцією, зокрема й у сфері медіа, а також успішність проектів, які урядові організації США реалізують разом із українською владою.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19544
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Langley, VA
5992 дн. тому
Ану марш работать, лазите тут по сайтам, интернет вам не для таких сайтов даден. А кому гранты идут - не ваше, аналитиков дело! На то есть финансовый департамент.
CIA
5995 дн. тому
Також Лігачова поскаржилася послу Тейлору, що новий власник "Телекритики" екс-помічник Ющенка, нині депутат-нунсівець Третьяков хоче її - заслужену грантоїдку - турнути з пляжу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду