Фестиваль незалежного українського кіно «Бардак» оголосив переможців

Фестиваль незалежного українського кіно «Бардак» оголосив переможців

28 Жовтня 2024
177
28 Жовтня 2024
17:59

Фестиваль незалежного українського кіно «Бардак» оголосив переможців

177
Кінофорум проходив 21-27 жовтня в Харкові.
Фестиваль незалежного українського кіно «Бардак» оголосив переможців
Фестиваль незалежного українського кіно «Бардак» оголосив переможців

VIII Фестиваль незалежного короткометражного українського кіно «Бардак» оголосив переможців. Про це йдеться у повідомленні спільноти у фейсбуку.

Кінофорум проходив 21–27 жовтня в Харкові.

Гран-прі за результатами глядацького голосування здобув фільм «Останній (крайній) дубль» режисера Олега Кібальника.

Найкращим фільмом журі назвало стрічку «Звичайний день» Георгія Блінова: «за влучний, іронічний та лаконічний портрет української буденності».

Відзнаку за відповідність духу фестивалю отримав «Прибиральник» Андрія Арапова.

Крім того, члени основного журі нагородили іменними відзнаками низку робіт.

Ведуча телеканалу «Суспільне Культура» Людмила Чиркова «за вдалий пошук форми для зображення невловимих і складних почуттів» відзначила фільм «Slowly Walking, Smoothly Thinking» Юрія Юдіна.

Блогерка Єлизавета Безкоравайна «за драматургію в мок'юментарі, монтаж та тонку іронію щодо української кіноіндустрії» нагородила фільм «Останній (крайній) дубль» Олега Кібальника.

Відзнаки від кінопродюсерки Люби Кнорозок удостоївся фільм «Передай промінь добра» Артема Бемби «за поетичний пошук змістів у повсякденності».

Митець Магран Тата «за персональну історію, ексклюзивну документацію та бачення прекрасного» відзначив фільм «Мій тато — дослідник блискавок» Ірини Шостак.

На фестивалі також працювало паралельне журі від Спілки кінокритиків України у складі Олександра Гусєва, Олега Батуріна, Оксани Волошенюк.

Головний приз за найкращий фільм від них отримав режисер Сергію Тимошенко за стрічку «Синій птах. Поет. Музикант». Його відзначили «за дружній портрет знедолених та невизнаних поетів Харкова».

Відзнаку від члена СКУ і ФІПРЕССІ Олега Батуріна отримав режисер Олег Кібальник за фільм «Останній (крайній) дубль», який названо «маленьким шедевром, який дарує щемку надію в майбутнє українського кіно».

Голова правління СКУ, членкиня ФІПРЕССІ Оксана Волошенюк вручила відзнаку режисерці Лізі Пирожковій за фільм «Алло, я на горі» за «відтворення ізоляції жителів Ізюма, яка стала вікном у великий світ».

Відзнака від члена правління СКУ і ФІПРЕССІ Олександра Гусєва була вручена режисеру Миколі Шкоді за фільм «GATO» — за «вишукане відтворення стилістики горору мінімалістичними засобами».

Спілка кінокритиків України та фестиваль «Бардак» вирішили дати спеціальну відзнаку СКУ Дмитру Тяжлову та Еллі Штиці — «творцям лабораторії IndieLab, яка створює авторів».

Фото: кінофестиваль «Бардак» / фейсбук 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
177
Читайте також
26.10.2024 10:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду