У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Непохитний медичний стрій»

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Непохитний медичний стрій»

8 Жовтня 2024
313
8 Жовтня 2024
13:16

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Непохитний медичний стрій»

313
Стрічка допомагає підтримати моральний дух медиків та військових й віддати шану тим, хто рятує життя в неймовірно складних умовах
У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Непохитний медичний стрій»
У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Непохитний медичний стрій»

У Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся прем’єрний показ документального фільму «Непохитний медичний стрій». Він присвячений професіоналізму, стійкості та мужність українських медичних працівників. Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

Фільм відзнятий за підтримки Українського культурного фонду,  підкреслює важливість медичної служби під час війни в Україні. Стрічка допомагає підтримати моральний дух медиків та військових й віддати шану тим, хто рятує життя в неймовірно складних умовах.

«Непохитний медичний стрій» знайомить глядачів з історіями героїв стрічки, серед яких бойова медикиня-штурмовик Олена Риж, парамедик-вогневик Олександр Ктулху, нацгвардієць Володимир Шева та інші.

Переглянути перший вебфільм, героїнею якого стала Олена Риж, вже можна на ютуб-каналі проєкту за посиланням.

Режисер стрічки Сергій Ягубов прагнув донести до глядачів емоційні та зворушливі історії медиків, щоб допомогти краще зрозуміти складність ситуацій, з якими стикаються герої у прифронтових зонах і на передовій.

«Це серія з двох вебфільмів про медичних працівників, які по лікоть у крові рятують життя не тільки захисників й захисниць вітчизни, але й цивільних, адже ракетні атаки ворога змушують лікарів в прямому сенсі жити в госпіталях. Історії героїв, які окрім допомоги пацієнтам, знаходять час для мистецтва, висвітлюють відданість українських медиків. Вони в неймовірно складних умовах продовжують виконувати професійні обовʼязки та своїми творами розвивати українську культуру», — зазначили в команді проєкту.

Нагадаємо, що у неділю, 6 жовтня, в Національному центрі «Український дім» відбулася прем'єра документального фільму «People of Steel/Люди зі Сталі» режисера Сергія Фоменка.

Фото: Міністерство культури та стратегічних комунікацій України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
313
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду