У Молдові заблокували ще шість російських пропагандистських сайтів

У Молдові заблокували ще шість російських пропагандистських сайтів

26 Вересня 2024
381
26 Вересня 2024
14:43

У Молдові заблокували ще шість російських пропагандистських сайтів

381
Блокування відбулось за запитом національної Служби інформації та безпеки перед президентськими виборами та референдумом про вступ до ЄС.
У Молдові заблокували ще шість російських пропагандистських сайтів
У Молдові заблокували ще шість російських пропагандистських сайтів

У Молдові за запитом національної Служби інформації та безпеки (СІБ) перед президентськими виборами заблокували ще шість російських пропагандистських новинних сайтів, а також один молдовський. Про це повідомляє Point.md.

Йдеться про такі сайти, як: nuacum.eu, ng.ru, ria.ru, gazetacrimea.ru, crimea.gov.ru, crimea.ria.ru, crimea24tv.ru.

Оператори мобільного зв'язку та інтернету в Молдові вже розпорядилися заблокувати ці веб-сторінки.

Відзначимо, у Молдові на 20 жовтня призначені президентські вибори і референдум щодо вступу до Європейського Союзу.

Нагадаємо, торік у жовтні Служба інформації та безпеки (СІБ) Молдови заблокувала 31 інтернет-портал, причому керування 21 з них здійснюється безпосередньо із Росії.

Ще в грудні 2022 року Комісія з надзвичайних ситуацій уряду Молдови призупинила дію ліцензій шести телеканалів з метою «захисту національного інформаційного простору та запобігання ризику дезінформації». 

У березні 2023-го у Молдові заблокували п’ять сайтів російського пропагандистського медіа Sputnik. 13 вересня з Молдови депортували керівника Sputnik Moldova Віталія Денисова, заборонивши йому в’їзд у країну на 10 років. Як з’ясував The Insider, Денисов, імовірно, є кадровим офіцером 72-го центру спеціальної служби ГРУ Росії, який займається збором інформації із закордонних резидентур російської розвідки та поширює інформаційні фейки на закордонну аудиторію.

Читайте також:

Ілюстрація: dip.org.ua

https://ms.detector.media/propaganda-ta-vplivi/post/34682/2024-04-16-vagon-piston-i-mamalyga-yak-rosiya-stvoryla-merezhu-telegram-kanaliv-u-moldovi-prydnistrovi-ta-gagauzii-dlya-poshyrennya-rosiyskoi-propagandy/
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
381
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду